Colt Forum banner
381 - 400 of 413 Posts
Stwierdzenie, że "7 1/2 lufy były rzadko używane w wojnach z Indianami" jest zarówno nieprawidłowe, jak i śmieszne. Mieszanka innych informacji na arkuszu nie identyfikuje godnej uwagi osoby lub podmiotu, który faktycznie posiadał lub używał tego rewolweru. Te informacje, wraz z odpowiednią dokumentacją, są potrzebne, zanim dodam je do listy numerów seryjnych Colt SAA 1. generacji.
Doceniam opinie. Dziękuję

Nie widziałem tego w Twojej ofercie;

W październiku kolekcjoner zdobył kolejną broń palną z epoki Custera z bloku aukcyjnego Jamesa D. Julii: rewolwer Model 1873 Colt Single Action Army, numer seryjny 6045. List od autentykatora Colta, Johna A. Kopeca, poinformował, że broń została wydana Kompanii H, części „Kolumny Montana” Johna Gibbona, która odciążyła 7. Kawalerię w bitwie pod Big Horn. Rewolwer jest podobny do karabinu sprzedawanego w Brian Lebel's, w tym sensie, że ma silny związek z polem bitwy, jeśli nie z bitwą.

Czy istnieje sposób na dodanie numeru seryjnego do listy? SAA, które kupiłem około miesiąc temu, zostało dostarczone z listem Colta, a także listem notarialnym z 2001 roku od prawnuka ranczera/kowboja z Kansas, który był właścicielem rewolweru pod koniec lat 1800 i przekazywał go w swojej rodzinie. Mam więc jego imię i nazwisko, lokalizację i zawód. Nie jestem pewien, czy to przydatne w dalszym budowaniu listy, czy nie.

Discussion starter · #384 ·
Tak, zarządzam listą i mogę łatwo dodawać nowe numery seryjne. To dobra wiadomość, niestety oto standard, który staram się utrzymać.

Ograniczam broń, którą dodaję, do tej należącej do lub używanej przez "godnych uwagi" ludzi. Niektóre przykłady obejmują Pattona, Audiego Murphy'ego, kapitana Benteena, Roya Rogersa, byłego superintendenta Akademii Wojskowej USA, Texas Rangers itp. Wspomniałeś, że poprzedni właściciel twojej broni był kowbojem. Na zachodzie były tysiące kowbojów. Czy jest coś w nim, co czyniło go wyjątkowym, poza tym, że był kowbojem?

Broń należąca do Charlesa Goodnighta znajduje się na liście. Był kowbojem, ale także właścicielem jednego z największych rancz bydła w XIX wieku, był byłym Texas Rangerem i ściśle współpracował z Johnem Chisolmem przy ustanawianiu szlaku Chisolm Trail.

Rusty

Tak, zarządzam listą i mogę łatwo dodawać nowe numery seryjne. To dobra wiadomość, niestety oto standard, który staram się utrzymać.

Ograniczam broń, którą dodaję, do tych, które należą lub są używane przez "godne uwagi" osoby. Niektóre przykłady obejmują Pattona, Audiego Murphy'ego, kapitana Benteena, Roya Rogersa, byłego nadinspektora Akademii Wojskowej USA, Texas Rangers itp. Wspomniałeś, że poprzedni właściciel twojej broni był kowbojem. Na zachodzie były tysiące kowbojów. Czy jest w nim coś szczególnego, poza tym, że był kowbojem?

Broń należąca do Charlesa Goodnighta znajduje się na liście. Był kowbojem, ale także właścicielem jednego z największych rancz bydła w XIX wieku, był byłym Texas Rangerem i ściśle współpracował z Johnem Chisolmem przy tworzeniu szlaku Chisolm.

Rusty
Och, nie sądzę, żeby było coś szczególnego, co czyniło go wyjątkowym. Po prostu pomyślałem, że ludzie lubią mieć historię broni, którą kupują, więc posiadanie informacji o jak największej liczbie broni na liście byłoby korzystne i interesujące dla przyszłych nabywców. Nie wiedziałem, że chcesz ograniczyć się do niektórych. Osobiście byłbym o wiele bardziej zainteresowany tym, kto kupił/pierwotnie posiadał rewolwer cywilny, na przykład, niż niektórymi rzeczami, które są obecnie wymienione na liście, takimi jak "Ten rewolwer Colt Frontier z lufą 5 1/2" został wysłany do Browning Brothers 19.03.1895". Wydaje się to bardziej informacją, którą każdy może uzyskać za pośrednictwem listu Colta, podczas gdy pierwotne posiadanie nie jest. Ale jestem nowicjuszem w świecie vintage SAA i jestem pewien, że wymyśliliście, jak chcecie to zrobić.

Discussion starter · #386 ·
Oto jak poprosić o kopię listy numerów seryjnych Colt SAA 1. generacji:

Poniżej znajdują się dwa linki. Pierwszy przeniesie Cię do listy numerów seryjnych Colt SAA 1. generacji. Ten dokument zawiera informacje o prawie 4000 rewolwerach Colt SAA 1. generacji, będących własnością „godnych uwagi” osób i podmiotów, takich jak Wells Fargo, 7. kawaleria Custera, „Rough Riders” Teddy'ego Roosevelta itp.

http://www.swshana.com/gun_website/1st-Gen-SNs.pdf

Drugi link przeniesie Cię do listy 361 rewolwerów Colt SAA 1. generacji, należących do osób takich jak John Wesley Hardin, Bat Masterson, Johnny Ringo, Cole Younger i Billy the Kid.

http://www.swshana.com/gun_website/Noteworthy_People_SNs.pdf

Możesz dodać te linki do zakładek lub zapisać te dokumenty na swoim komputerze, wybierając „Plik”, a następnie „Zapisz jako” w menu przeglądarki.

Twoja opinia jest zawsze mile widziana i bardzo ceniona.

Rusty Edwards

Oto jak poprosić o kopię listy numerów seryjnych 1. generacji Colt SAA:

Poniżej znajdują się dwa linki. Pierwszy przeniesie Cię do listy numerów seryjnych 1. generacji Colt SAA. Ten dokument zawiera informacje o prawie 4000 rewolwerach Colt SAA 1. generacji, należących do "godnych uwagi" osób i podmiotów, takich jak Wells Fargo, 7. Kawaleria Custera, "Rough Riders" Teddy'ego Roosevelta itp.

Drugi link przeniesie Cię do listy 361 rewolwerów Colt SAA 1. generacji, należących do osób takich jak John Wesley Hardin, Bat Masterson, Johnny Ringo, Cole Younger i Billy the Kid.

Możesz dodać te linki do zakładek lub zapisać te dokumenty na swoim komputerze, wybierając "Plik", a następnie "Zapisz jako" z menu przeglądarki.

Rusty Edwards
Rusty, przejrzałem Twoją listę. Mam numer seryjny 285667, który różni się o jedną cyfrę od numeru seryjnego 285668, który wymieniłeś jako rewolwer Wells Fargo. Jakie są szanse, że mój rewolwer również mógłby być rewolwerem Wells Fargo? Mój nie jest oznaczony jako Wells Fargo

• Like
Reactions: OD*
Och, nie sądzę, żeby istniała jakaś szczególna rzecz, która uczyniła go wyjątkowym. Po prostu pomyślałem, że ludzie lubią mieć historię broni, którą kupują, więc posiadanie informacji o jak największej liczbie broni z listy byłoby korzystne i interesujące dla przyszłych nabywców. Nie wiedziałem, że chcesz ograniczyć się do niektórych. Osobiście byłbym o wiele bardziej zainteresowany tym, kto kupił/pierwotnie posiadał na przykład rewolwer cywilny, niż niektórymi rzeczami, które są obecnie wymienione na liście, jak "Ten rewolwer Colt Frontier z lufą 5 1/2" został wysłany do Browning Brothers 19.03.1895". Wydaje się to bardziej informacją, którą każdy może uzyskać za pośrednictwem listu Colta, podczas gdy pierwotne posiadanie nie jest. Ale jestem nowicjuszem w świecie zabytkowych SAA i jestem pewien, że wymyśliliście, jak chcecie to zrobić.
Brzmi trochę jak George Madis, powiedział mi około 40 lat temu: Cytat (Wolałbym znać pełne posiadanie broni niż posiadać broń)

Och, nie sądzę, żeby istniała jakaś szczególna rzecz, która czyniła go wyjątkowym. Po prostu pomyślałem, że ludzie lubią mieć historię broni, którą kupują, więc posiadanie informacji o jak największej liczbie broni na liście byłoby korzystne i interesujące dla przyszłych nabywców. Nie wiedziałem, że chcesz ograniczyć się do niektórych z nich. Osobiście byłbym o wiele bardziej zainteresowany tym, kto kupił/pierwotnie posiadał na przykład rewolwer cywilny, niż niektórymi rzeczami, które są obecnie wymienione na liście, jak "Ten rewolwer Colt Frontier z lufą 5 1/2" został wysłany do Browning Brothers 19.03.1895". Wydaje się to bardziej informacją, którą każdy może uzyskać za pośrednictwem listu Colta, podczas gdy pierwotne posiadanie już nie. Ale jestem nowicjuszem w świecie zabytkowych SAA i jestem pewien, że wymyśliliście, jak chcecie to zrobić.
Byłbym zainteresowany wysłuchaniem historii właściciela i zobaczeniem zdjęć twojej broni i listów, jeśli chcesz się nimi podzielić w nowym poście. Uważałbym to za fascynujące.

Nic osobistego... ale nie powinieneś umieszczać swojego e-maila na publicznym forum, gdzie może zostać skradziony i otrzymasz spam lub coś gorszego. Zwykłe poproszenie o prywatną wiadomość za pośrednictwem forum dałoby ci takie same rezultaty od zainteresowanych stron.

Jesteśmy trochę zaniepokojeni rozsyłaniem tu danych osobowych... są tam źli aktorzy, którzy tylko czekają na dane osobowe.

Discussion starter · #395 · (Edited)
Poniższy link przeniesie Cię do listy numerów seryjnych Colt SAA 1. generacji. Ten dokument zawiera informacje na temat prawie 4000 rewolwerów Colt SAA 1. generacji, należących do "znamienitych" osób i podmiotów, takich jak Wells Fargo, 7. Kawaleria Custera, "Rough Riders" Teddy'ego Roosevelta itp.

Następny link przeniesie Cię do listy 360 rewolwerów Colt SAA 1. generacji, należących do osób takich jak John Wesley Hardin, Bat Masterson, Johnny Ringo, Cole Younger i Billy the Kid.

Możesz dodać te linki do zakładek lub zapisać te dokumenty .pdf na swoim komputerze, wybierając "Plik", a następnie "Zapisz jako" z menu przeglądarki.

Twoja opinia jest zawsze mile widziana i bardzo cenna.

Rusty Edwards

Poniższy link przeniesie Cię do listy numerów seryjnych Colt SAA 1. generacji. Ten dokument zawiera informacje o prawie 4000 rewolwerach Colt SAA 1. generacji, będących własnością "godnych uwagi" osób i podmiotów, takich jak Wells Fargo, 7. Kawaleria Custera, "Rough Riders" Teddy'ego Roosevelta itp.

Następny link przeniesie Cię do listy 360 rewolwerów Colt SAA 1. generacji, będących własnością osób takich jak John Wesley Hardin, Bat Masterson, Johnny Ringo, Cole Younger i Billy the Kid.

Możesz dodać te linki do zakładek lub zapisać te dokumenty .pdf na swoim komputerze, wybierając "Plik", a następnie "Zapisz jako" z menu przeglądarki.

Rusty Edwards
Rusty, Twoje bieżące aktualizacje i udostępnianie danych są niezwykle przydatne, przyjemne i interesujące. Dzięki za to, że to się dzieje!

Niedawno nabyty S/N 216425 w .44-40 z obciętą lufą, ale poza tym wszystko pasuje.
Wyślę go do listu, ale jest zgodny z tymi zamówionymi w 1901 roku przez Copper Queen Mining Co. w AZ.
Zgodnie z zapisami, w 1901 roku firma zamówiła 542 SAA.

381 - 400 of 413 Posts