Colt Forum banner

Generacja Pythona 2020? Naprawiono?

4.6K views 17 replies 14 participants last post by  cremaley  
#1 ·
Jestem nowym właścicielem Pythona 6" z 2020 roku. Wiem, że były problemy z pistoletem, gdy został wydany.

Kupiłem swój fabrycznie nowy w Sportsman's Warehouse w październiku 2021 roku i od tego czasu był bezpieczną królową. 0 wystrzelonych nabojów.

Czy istnieje jakiś sposób, aby sprawdzić, czy mój pistolet został sprawdzony / poprawiony w zakresie początkowych problemów, bez konieczności wystrzelenia setek nabojów, aby ustalić, czy występuje lekkie uderzenie w spłonkę lub inna usterka, która musi zostać poprawiona przez firmę Colt?

Mój numer seryjny to PY224XXX i znajdują się dwa grawerunki pod lufą po otwarciu bębna, 'W' i 'P' w trójkącie.

Wszelkie wskazówki, które ktoś może zaoferować, byłyby mile widziane. Planuję iść na strzelnicę w ten weekend i wystrzelić może 50 nabojów po raz pierwszy, ale chciałbym wiedzieć, czy to dobra wielkość próby, aby ustalić, że pistolet nie jest wadliwy... najlepiej poparte jakimś markerem lub wskazaniem, że jest to późniejszy model wydany po rozwiązaniu problemów z kontrolą jakości...

Dzięki z góry!

#2 ·
Nie mogę odpowiedzieć na twoje pytanie, ale myślę, że musisz po prostu spróbować i zobaczyć, co się stanie. Mam PY253xxx 3” i mój otwór jest prosty i nie jest przesunięty, szczelina cylindra mieści się w specyfikacji i nigdy nie miałem lekkiego uderzenia. Nie mam też żadnej zauważalnej linii na cylindrze. Zainstalowałem celowniki Wilson i nie mógłbym być szczęśliwszy. Tylny celownik był moją jedyną skargą na ten rewolwer za 1500 dolarów.

Jeśli masz problem, wydaje się, że Colt to rozwiąże.

#3 ·
Nie mogę odpowiedzieć na twoje pytanie, ale myślę, że musisz po prostu spróbować i zobaczyć, co się stanie. Mam PY253xxx 3" i mój otwór jest prosty i nie jest odsunięty od środka, szczelina cylindra mierzy się w granicach specyfikacji i nigdy nie miałem lekkiego uderzenia. Nie mam też zauważalnej linii na cylindrze. Zainstalowałem celowniki Wilsona i nie mógłbym być szczęśliwszy. Tylny celownik był moją jedyną skargą na ten rewolwer za 1500 $.

Jeśli masz problem, wydaje się, że Colt to rozwiąże
Dziękuję za odpowiedź. Staram się uniknąć konieczności wystrzelenia 500 nabojów, aby poczuć się komfortowo, że mój pistolet nie jest wadliwy, co jest śmieszne, że pistolet za 1500 dolarów nie może dać mi spokoju od razu po wyjęciu z pudełka półtora roku po premierze, ale tak jest.

Czy ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia dotyczące diagnozy przed po prostu wrzuceniem pieniędzy w tonę nabojów?

#4 ·
Jestem nowym właścicielem Pythona 6" z 2020 roku. Wiem, że były problemy z pistoletem, gdy został wydany.

Kupiłem swój fabrycznie nowy w Sportsman's Warehouse w październiku 2021 roku i od tego czasu był bezpieczną królową. 0 wystrzelonych nabojów.

Czy istnieje jakikolwiek sposób, aby sprawdzić, czy mój pistolet został sprawdzony / poprawiony w zakresie początkowych problemów, bez konieczności wystrzelenia setek nabojów, aby ustalić, czy występuje lekkie uderzenie w spłonkę lub inna usterka, która musi zostać naprawiona przez Colta?

Mój numer seryjny to PY224XXX i pod lufą, po otwarciu bębna, znajdują się dwa grawerunki: 'W' i 'P' w trójkącie.

Wszelkie wskazówki, które ktoś może zaoferować, byłyby mile widziane. Planuję wybrać się na strzelnicę w ten weekend i oddać może 50 strzałów po raz pierwszy, ale chciałbym wiedzieć, czy to dobra wielkość próby, aby ustalić, czy pistolet nie jest wadliwy... najlepiej poparte jakimś markerem lub wskazaniem, że jest to późniejszy model wydany po rozwiązaniu problemów z kontrolą jakości...

Dzięki z góry!
Nie ma możliwości, aby ktokolwiek mógł stwierdzić, czy Twój pistolet ma problemy, zanim strzelisz. Wystrzel kilka nabojów i wszelkie problemy powinny być widoczne.

#6 ·
Mój egzemplarz to broń z października 2021 roku i uwielbiam ją... nie pozwól, by internet zepsuł coś takiego jak nowy Python... zajmij się problemem, jeśli się pojawi... Sprawdziłbym, czy śruby płyty bocznej są dokręcone, a śruba tylnej szczerbinki była u mnie luźna, można to również sprawdzić (ta bardzo mała).

#8 ·

Czy istnieje jakikolwiek sposób, aby sprawdzić, czy mój pistolet został sprawdzony / poprawiony w zakresie początkowych problemów, bez konieczności wystrzelenia setek nabojów, aby ustalić, czy występuje lekkie uderzenie w spłonkę lub inna awaria, która musi zostać naprawiona przez Colta?

Mój numer seryjny to PY224XXX i pod lufą, po otwarciu bębna, znajdują się dwa grawerunki: 'W' i 'P' w trójkącie.

Wszelkie wskazówki, które ktoś może zaoferować, byłyby mile widziane. Planuję wybrać się na strzelnicę w ten weekend i wystrzelić może 50 nabojów po raz pierwszy, ale chciałbym wiedzieć, czy to dobra wielkość próby, aby ustalić, że pistolet nie jest wadliwy.... najlepiej poparte jakimś markerem lub wskazaniem, że jest to późniejszy model wydany po rozwiązaniu problemów z kontrolą jakości...

Dzięki z góry!
Zanim nadszedł październik 2021 roku, wszystkie Pythony w magazynie Sportsman's otrzymały śruby płytowe z loctitem i regulację mocy sprężyny V. Obecność dwóch oznaczeń na twoim żurawiu to dokumentuje.

Oba moje Pythony wystrzeliły kilka tysięcy nabojów bez żadnych problemów, oba zostały wysłane we wrześniu 2021 roku, oba mają dwa znaki na żurawiu (początkowy dowód i dokumentacja rewizji). Jeden to PY22XXX, a drugi PY23XXX, z prawie 2000 jednostkami pomiędzy nimi.

Po prostu z niego strzelaj.

#9 ·
Byłem wczesnym nabywcą modeli 6" i 4,25" z niskimi numerami seryjnymi. Śruba płyty bocznej była luźna w modelu 4" i trochę ją dokręciłem (od tamtej pory nie musiałem jej dokręcać). Oba zostały wystrzelane co najmniej 500 nabojami i nie było żadnego problemu. Kupiłem model 3" pod koniec zeszłego roku i jest tak samo dobry jak pozostałe, bez problemów.

Tak jak już powiedziano, będziesz musiał z niego postrzelać. Ciesz się pistoletem.

#12 ·
Mam dość wczesny egzemplarz, właściwie z 19 czerwca 2020 roku. Wystrzeliłem z niego tylko kilkaset nabojów, ale była to mieszanka wszystkich rodzajów .357 i .38 i wszystko działało w 100%. Kupiłem 6-calowy egzemplarz jako broń do strzelania na strzelnicy, ponieważ mam mnóstwo innych, krótszych rewolwerów do noszenia w lesie.

Jeśli chodzi o pewność siebie, to do tej pory ją mam. Ta pewność siebie jest jednak inna w przypadku każdej broni. Jeśli ma to być broń do strzelania na strzelnicy, spodziewam się, że pierwsze 100 nabojów ujawni wszelkie problemy. Jeśli jest to broń do samoobrony, codziennego noszenia, to zupełnie inna historia, niezależnie od reputacji producenta i modelu broni. Weźmy na przykład Sig P226. Bez wątpienia jeden z najlepszych pistoletów bojowych w historii. Powiedziawszy to, nigdy nie kupiłbym nowego, nie wystrzeliłbym z niego 100 nabojów i nie uznałbym go za gotowy do użycia. Wymagałoby to wielu dni treningowych, różnych magazynków, celowo wywołanych ćwiczeń usuwania usterek, używania w trudnych warunkach z niekonwencjonalnych pozycji strzeleckich, różnych typów amunicji, odrobiny zaniedbania (brak czyszczenia między sesjami, narażenie na niekorzystne warunki atmosferyczne itp.) i znacznie ponad 500 nabojów bez jednej usterki w jego giddiyup, zanim rozważyłbym uczynienie go codziennym noszeniem.

Mógłbym nawet rozgnieść kilka ziaren kawy kolbą, na cześć pana Colta i pana Kopeca. ;)

Podsumowując, nigdy się nie dowiesz, dopóki nie postrzelasz. Założę się, że po wystrzeleniu pierwszego bębna wszystko będzie się uśmiechać.

#14 · (Edited)
Dostałem 6" około 20.01.20 i musiałem odesłać go do Colta w celu dokonania poprawek. Dostałem 4,25" około 15.04.20. Uważam, że wszystkie problemy systemowe zostały zidentyfikowane i rozwiązane w lutym i marcu. Mówię o problemach systemowych, ponieważ kto wie, jakie problemy mogą pojawić się w poszczególnych przypadkach. Wystrzeliłem 6" i 3" wiele razy i to naprawdę świetna zabawa. Nie wystrzeliłem 4,25" i ponieważ mam pozostałe dwa, mogę nigdy go nie wystrzelić. Życie jest piękne :D Byłem na strzelnicy co najmniej dwa razy (około 200 nabojów), zanim zauważyłem problemy z 6". Kiedy raz użyłem go tylko jako double action (około 50 nabojów), wtedy pojawiły się problemy z cylindrem.

• Like
Reactions: SHOOTER13
#15 ·
Nie przypominam sobie większego zamieszania o mniej... Od czasu premiery Pythona 2020 wyprodukowano i sprzedano setki tysięcy sztuk (ostatnio słyszałem o około 400 tysiącach sztukach). Nie licząc nawet Anakondy (tylko powiększonej kopii), King Cobry czy Cobry..... GunBroker konsekwentnie wymienia Colta Pythona jako najpopularniejszy, najlepiej sprzedający się rewolwer od 3 lat z rzędu (i wciąż). Pod każdym względem Colt Python 2020 był jednym z najlepiej sprzedających się rodzajów broni palnej we wszystkich kategoriach ogólnych (pistolet, karabin, strzelba) od czasu jego ponownego wprowadzenia. A wszystko to przy sprzedaży z premią do ceny katalogowej (ze względu na szalejący popyt). Dopiero teraz zaczynasz znajdować Pythony 2020 sprzedawane ze zniżkami w stosunku do ceny katalogowej (i to wcale nie dużymi).... PS.... Minęły już czasy, kiedy można było dostać dwa S&W 686 w cenie Pythona.... Teraz cena jest o wiele bliższa, a jakość wcale nie tak wysoka. To po prostu twardy fakt. Opinia publiczna zabrała głos, werdykt zapadł. Pythony 2020 to świetne rewolwery. Mam 2 Pythony z oryginalnej epoki i moje uwielbienie dla nich wcale nie zmniejsza się przez Pythona 2020 obok nich w szafie na broń. 2020 jest używany o wiele, wiele, wiele więcej. Wyjmij swojego Pythona 2020 i wystrzelaj go na śmierć. Statystyczne prawdopodobieństwo, że Twój będzie miał problem, jest bardzo niskie. Jeśli przez przypadek lub szczęście trafiłeś na egzemplarz z problemem, odeślij go do Colta. Oni to naprawią!

#16 ·

Czy istnieje jakiś sposób, aby sprawdzić, czy mój pistolet został sprawdzony / poprawiony w zakresie początkowych problemów, bez konieczności wystrzelenia setek nabojów, aby ustalić, czy występuje lekkie uderzenie w spłonkę lub inna usterka, która musi zostać naprawiona przez firmę Colt?

Mój numer seryjny to PY224XXX i znajdują się dwa grawerunki pod lufą po otwarciu bębna, 'W' i 'P' w trójkącie.

Wszelkie wskazówki, które ktoś może zaoferować, byłyby mile widziane. Planuję wybrać się na strzelnicę w ten weekend i wystrzelić może 50 nabojów po raz pierwszy, ale chciałbym wiedzieć, czy to dobra wielkość próby, aby ustalić, czy pistolet nie jest wadliwy.... najlepiej poparte jakimś markerem lub wskazaniem, że jest to późniejszy model wydany po rozwiązaniu problemów z kontrolą jakości...

Dzięki z góry!
Jeśli nie chcesz go przetestować, wróć do Colta i poproś o weryfikację specyfikacji.

#17 ·
Muszę przyznać, że mam bezpieczną królową Pythona, której boję się wyciągnąć ze względu na możliwe uszkodzenie wykończenia. Z drugiej strony jestem bardzo skuszony, aby zdobyć 3-calową stal nierdzewną, jeśli uda mi się znaleźć wadę... :giggle: To byłby dobry element do noszenia...