Colt Forum banner

Colt Diamondback***UPDATE***

3.3K views 33 replies 21 participants last post by  oberon  
#1 · (Edited)
Znalazłem tego Diamondbacka z 1978 roku ukrytego w "Surplus Corner" na stronie Century Arms, gdzie zamieszczają swoje indywidualne używane pistolety na sprzedaż.

Więcej zdjęć, kiedy tu dotrze…….!

Century ma od czasu do czasu ciekawe pistolety. Kupiłem od nich jakiś czas temu dwa strzelby jednostrzałowe Winchester Model 37 w kalibrze 16 za 99 dolarów każdy.
Z poważaniem,
Charles
Image
Image

#6 ·
Wow, to naprawdę ładny rewolwer. Gratulacje z tego powodu - nie znam strony Century Arms, do której się odnosisz - czy możesz podać link?
Nie jestem pewien, co pokazuje Twój ekran, ale z mojego punktu widzenia jest w dość kiepskim stanie. Z obszarami rdzy, zużytym wykończeniem i zniszczonymi kolbami. Nie wiadomo, co jest pod płytą boczną i uchwytami. Może tylko miły strzelec, ale tylko jeśli cena jest odpowiednia. Życzę powodzenia OP.

#16 ·
P.S.,
Kupiłem to jako strzelca. Cena wynosiła około 1/2 ceny rynkowej na internetowych serwisach aukcyjnych.
Szukam dla niego zestawu uchwytów Rogers. Mam idealną kaburę do ukrywania i kilka pasków Bianchi Speed.
Atta Boy Charles...nie pozwól nikomu zniszczyć twojego diamentu w szlifie!!

#10 ·
Ciekawe ogólne zużycie tego Colta. Zarówno chwyty, jak i metal wykazywały pewne uszkodzenia spowodowane wodą lub ekspozycją na chemikalia. Czy sprawdzałeś pod chwytami? Rozebrałbym go i dobrze wyczyścił wewnątrz i na zewnątrz. Dobrze nasmarować przed ponownym montażem. Świetny rewolwer i miło dostać taką okazję!

#13 ·
Century Arms był kupującym tonę dowodów i broni służbowej od Policia de Puerto Rico kilka lat temu. Sportsmans Warehouse sprzedał ich wiele - niektóre były absolutnym złomem, a niektóre całkiem ładne. Prawdopodobnie kupiłem kilkanaście różnych marek. Dużo Coltów w partii i niektóre wyglądały bardzo podobnie do tego DB. Te służbowe były oznaczone do PR. Myślę, że były przechowywane w nieszczelnym magazynie.

Broni Sportsmans już nie ma, ale CAI wciąż wydaje się je wyprzedawać.

Ten Model 13 był prawdopodobnie w najgorszym stanie, ale udało się go wyczyścić.

Podoba mi się twój Diamondback, założę się, że dobrze się wyczyści.

Attachments

#15 · (Edited)
Century Arms był kupującym tonę dowodów i broni służbowej od Policia de Puerto Rico kilka lat temu. Sportsmans Warehouse sprzedał ich wiele - niektóre były absolutnym złomem, a niektóre były całkiem ładne. Prawdopodobnie kupiłem kilkanaście różnych marek. Dużo Coltów w partii i niektóre wyglądały bardzo podobnie do tego DB. Te służbowe były oznaczone do PR. Myślę, że były przechowywane w nieszczelnym magazynie.

Bronie Sportsmans są już wszystkie wyprzedane, ale CAI wciąż wydaje się je wyprzedawać.

Ten Model 13 był prawdopodobnie w najgorszym stanie, ale udało się go wyczyścić.
View attachment 941345
View attachment 941344

Podoba mi się twój Diamondback, założę się, że dobrze się wyczyści.
Kupiłem kilka broni z Puerto Rico w ciągu ostatnich kilku lat z różnych źródeł.
Jestem pewien, że wszystkie przeszły przez CAI w pewnym momencie.
Myślę, że najgorszy z mojej partii to 2-calowy S&W Model 12-3 Airweight. Jednak dobrze się wyczyścił!

Oto on (po prawej na dole) z moimi innymi Modelami 12.
Image

#18 ·
Istnieją różne preferencje dla różnych ludzi. Niektórzy faceci woleliby, aby ich broń palna pozostała jak nowa na zawsze..... Niektórzy woleliby przyzwoicie zachowane egzemplarze, które są w dobrym lub doskonałym stanie..... Reszta z nas ma zniszczone, zniszczone, pospolite pistolety, które już miały realistyczną egzystencję i nie mogą wyglądać gorzej, chyba że są całkowicie zniszczone.
Ten Diamondback prawdopodobnie reprezentuje większą część z nich niż te, które są ładne i ładne i nigdy w życiu nie widziały dnia pracy. Podoba mi się to. Db w stosie nie jest idealny, ale jest cały.
Szukam 4-calowego niebieskiego Pythona, który przeszedł kurs. Wiesz.... Jeden przynajmniej tak zniszczony jak ^^Diamondback OP. Może to być przykra sprawa dla wielu z was, ale dopóki jest sprawny i robi to, co powinien, jestem w środku. (Większość stosu jest taka.....)

#25 ·
Lata temu kupiłem używany S&W model 27 3 1/2 w złym stanie i wiedziałem o tym. Mam wiele innych głównych długości luf i chciałem ten, mimo że był w złym stanie. Wysłałem go do mojego ulubionego rusznikarza od rewolwerów i po dużej ilości pracy, ponownym oksydowaniu i chwytach Altamont, mam taki, który mi się podoba. Mam przerobione oryginalne chwyty, ale wolę chwyty Altamont. Kupiłem kaburę i pas El Paso i noszę go "When I feel Lucky"...... Moje zapisy wskazują, co z nim zrobiono i kiedy umrę, wyobrażam sobie, że trafi do kogoś, kogo znam, kto lubi używaną, nadużywaną broń, która została przywrócona do życia. Mogą dowiedzieć się, ile za niego zapłaciłem, ale prawdopodobnie nie, ile w niego włożyłem. Mam nadzieję, że im się spodoba. Ten rusznikarz od rewolwerów uratował lub zmodyfikował dla mnie wiele broni projektowych, ponieważ lubi to robić... musi, ponieważ pobiera ode mnie znacznie mniej, niż warta była praca, i pracuje tylko dla swoich przyjaciół.... Kocha .44, więc przebudował model 28 na .44 Spl dla mnie, aby pasował do tego, który zrobił dla siebie, z wyjątkiem chwytów... Wybrałem Altamont. Ja również mam Diamondback, który nie jest idealny, ale jest solidną 7 na 10 i dobrze się nosi/strzela.

#26 ·
Lata temu kupiłem używany S&W model 27 3 1/2 w złym stanie i wiedziałem o tym. Mam wiele egzemplarzy wszystkich innych głównych długości luf, i chciałem ten, mimo że był w złym stanie. Wysłałem go do mojego ulubionego rusznikarza od rewolwerów i po dużej ilości pracy, ponownym oksydowaniu i chwytach Altamont, mam taki, który mi się podoba. Mam przerobione oryginalne chwyty, ale wolę chwyty Altamont. Kupiłem kaburę i pas El Paso i noszę go "When I feel Lucky"......
Moje zapisy wskazują, co z nim zrobiono i kiedy umrę, wyobrażam sobie, że trafi do kogoś, kogo znam, kto lubi używaną, nadużywaną broń, która została przywrócona do życia. Mogą dowiedzieć się, ile za niego zapłaciłem, ale prawdopodobnie nie, ile w niego włożyłem. Mam nadzieję, że im się spodoba. Ten rusznikarz od rewolwerów uratował lub zmodyfikował dla mnie wiele projektów broni, ponieważ lubi to robić... musi, ponieważ pobiera ode mnie znacznie mniej, niż warta była praca, i pracuje tylko dla swoich przyjaciół.... Uwielbia .44, więc przebudował model 28 na .44 Spl dla mnie, aby pasował do tego, co zrobił dla siebie, z wyjątkiem chwytów... Wybrałem Altamont.
Ja również mam Diamondback, który nie jest idealny, ale jest solidną 7 na 10 i dobrze się nosi/strzela.
To brzmi dla mnie idealnie!

#27 ·
Czasami naprawdę lubimy broń palną, o którą nie musimy się martwić, że ją porysujemy, bardziej niż o nasze „safe queens”.
Mam Win 94 z 1961 roku, którego kupiłem za 70 dolarów około 30 lat temu. Miałem więcej pożytku i radości z tego „beatera” niż ze wszystkich moich innych 94 razem wziętych.
Świetne znalezisko. Baw się dobrze.