Bagnet IDF M7 znajduje się na górze tego zdjęcia. Ostrze jest wykończone na czerwono - w kolorze śliwkowym (nie krwistym), było nowe, nigdy nie wydane, dostałem je około 15 lat temu w obniżonej cenie wyprzedaży.
Kilka informacji, które otrzymałem na temat bagnetów IDF M7, to fakt, że zostały wyprodukowane w latach 80. przez A Eickhorn-Solingen (AES) w Niemczech Zachodnich dla Israel Military Industries (IMI).
Posiada jednoczęściowy uchwyt, głowicę zabezpieczoną śrubą z łbem krzyżakowym i ostrze w kolorze śliwkowym, charakterystyczne dla produkcji AES.
Pochwy są oznaczone jako wyprodukowane w Niemczech Zachodnich, podobnie jak bagnety, które AES produkował dla Haiti i innych kontraktów eksportowych.
Moje inne bagnety na zdjęciu poniżej bagnetu IDF to aktualny model USMC OKC-3S, M7 A Eickhorn-Solingen W. Germany i M7 Imperial Knife.
Najmniejszy kontrakt M7 nie był Colt, ale Lan Cay w 1998 roku, tylko 1287 sztuk.
Moje najnowsze informacje na temat całkowitej liczby wyprodukowanych bagnetów M7 z Wietnamu i innych konfliktów to 4,2 miliona bagnetów.