Colt Forum banner

Colt Series 70 Gold Cup National Match

8.8K views 11 replies 10 participants last post by  arjay  
#1 ·
Czy ktoś może mi powiedzieć, jaka jest różnica między tymi dwoma Coltami, poza oznaczeniami na zamku? Oba pistolety wyglądają tak samo, z wyjątkiem oznaczeń na zamku. Chcę kupić jeden i chciałbym wiedzieć, czy jest jakiś powód, aby wybrać jeden nad drugim.

#2 ·
Moim przypuszczeniem byłyby różne lata produkcji. Wydaje się, że Colt od czasu do czasu wprowadza drobne zmiany z roku na rok, jak w tym przypadku nieco inny znak rolkowy, ale obie bronie są zasadniczo takie same. Wybierz tę, która najbardziej Ci się podoba wizualnie. Powodzenia.

#5 ·
I nie sądzisz, że ktoś może wziąć 40+ letniego Colta i umieścić go w nowej obudowie produkcyjnej z zamkiem...!?

Nawet jeśli 40+ jest LNIB...oryginalne pudełko zostało albo wyrzucone (najprawdopodobniej), w złym stanie, albo zachowane do odsprzedaży (możliwe)...pudełka z epoki są warte dużo $$$...nawet jeśli końcowa etykieta nie ma prawidłowego numeru seryjnego dla osoby, która go kupuje.

Tylko moje 2 centy...

Mam nadzieję, że spodoba ci się którykolwiek z nich wybierzesz...

#7 ·
Oba przedstawione pistolety to pistolety nowszej produkcji.

Wczesne NM i CGNM mają spusty "nerkowe", tylną szczerbinkę Eliasona i niektóre części wewnętrzne unikalne dla wczesnych pistoletów NM. Wczesne pistolety NM i GCNM mają również odchudzone zamki, aby ułatwić niezawodne działanie z pociskami tarczowymi SWC o masie 185 ziaren.

#10 ·
Nie ma nic złego w serii 80... można uzyskać równie dobry spust, ale wymaga to trochę więcej wysiłku. Seria 70 jest jednak prostsza i to wystarczy zdaniem wielu, aby uznać ją za lepszą.

#12 ·
Oba to najnowsze pistolety produkcyjne (spusty z 3 otworami i celowniki jaskółcze). Jeden może być lepszym strzelcem niż drugi, jak w przypadku każdej pary pistoletów. Wybierz ten, który uważasz za ładniejszy.