FWIW, 2 Colt Woodsman Match Targets poszły za 4200 i 4400 dolarów na aukcji w zeszły weekend. Oba miały numery seryjne MT i zostały wymienione jako NRA "Excellent". Oryginalne pudełka, dokumenty, metki itp. Daty wysyłki z 1939 i 1941 roku. Super fajne, jeśli możesz wydać te pieniądze.
To trudny czas na kupowanie przedmiotów kolekcjonerskich, na które jest duże zapotrzebowanie, zwłaszcza na aukcjach, świetny czas na sprzedaż. Myślę, że wiele osób nie mogło lub nie chciało podróżować z powodu Covid i zamiast tego zdecydowało się wydać pieniądze na powiększenie swoich kolekcji. Niedawno sprzedałem kilka rzadkich wędek bambusowych, które były oryginalne i w świetnym stanie, za podwójną cenę, jaką za nie zapłaciłem 3 lata temu. Przeprowadziliśmy się do Bozeman MT podczas Covid po tym, jak nasza wyprawa wędkarska do Nowej Zelandii została odwołana, a wartość naszego domu nad rzeką w północnym Michigan poszybowała w górę. Biorąc to wszystko pod uwagę, widziałem, jak ładne Match Targets poszły od 1800 do 2500 dolarów. Oczywiście bez pudełka ani metki, a niektóre nie miały prawidłowego magazynka. Przyznaję, że jestem w tym nowy, ale myślę, że sposób, w jaki znajdę mój MT, to na wystawie broni lub w LGS, a nie na aukcji. Zbyt duża ekspozycja na zbyt wielu kupujących. Tylko moje 2 centy.
BTW, czy jakiś członek tam mieszka w Montanie?