Colt Forum banner

Naprawdę chcę 1911 10mm, ale czytam dalej

5.9K views 48 replies 29 participants last post by  73shovel  
#1 ·
O wszystkich problemach z podawaniem, problemach z ekstrakcją, a nawet z zacięciami. Czy ktoś, kto ma 10mm 1911, może mi dać znać swoje doświadczenia? Czy miałeś te same problemy, które inni publikują w swoich recenzjach? Z góry dziękuję.

#4 ·
Naprawdę chcę 1911 10mm...
Dlaczego? Jakie jest twoje zamierzone przeznaczenie pistoletu? Po prostu jestem ciekaw. Wydaje się, że jest ich sporo na sprzedaż. Używane, nowe, wybierz sobie. Nie żartuję, ale czy nie pisałeś kilka tygodni temu o 10mm Delta Elite? Coś o pękaniu ram? A teraz pojawiają się problemy z podawaniem/wyciąganiem. Powiem ci co. Gdybym był tobą i słyszał o tych wszystkich rzekomych problemach (bez względu na to, czy są one prawdziwe, czy nie), myślę, że szukałbym innego kalibru. Dostanie czegoś, czego naprawdę chcesz, jest satysfakcjonujące, ale potem dostanie tego i martwienie się o wszystkie te potencjalne problemy brzmi po prostu jak stres, którego nie potrzebujesz. Ale to tylko ja, dobrze?

#6 ·
Dlaczego? Jakie jest twoje zamierzone końcowe zastosowanie pistoletu? Po prostu jestem ciekaw. Wydaje się, że jest ich mnóstwo na sprzedaż. Używane, nowe, do wyboru. Nie żartuję, ale czy nie pisałeś kilka tygodni temu o 10mm Delta Elite? Coś o słyszeniu o pękaniu ram? A teraz pojawiają się problemy z podawaniem/wyciąganiem. Powiem ci co. Gdybym był tobą i słyszał o wszystkich tych rzekomych problemach (bez względu na to, czy są one zasadne, czy nie), myślę, że szukałbym innego kalibru. Dostanie czegoś, czego naprawdę chcesz, jest satysfakcjonujące, ale potem dostanie tego i martwienie się o wszystkie te potencjalne problemy brzmi po prostu jak stres, którego nie potrzebujesz. Ale to tylko ja, dobrze?
Nosiłem .40 cal. Glock 23 w służbie. Nadal noszę jeden każdego dnia jako mój CCH. Kupiłem Glocka 20, 10mm, dla CCH, na czas, gdy jesteśmy w górach i możemy wędrować. Uwielbiałem ten pistolet. Ale chwyt jest nieco większy niż w Glocku 23, więc mój palec spustowy jest ledwo wystarczająco długi, aby włączyć spust podczas prawidłowego indeksowania pistoletu. Zauważyłem to, gdy wyciągaliśmy z ukrycia (ćwiczenia) z timerem. Więc… mając kilka Coltów 1911 zacząłem zadawać pytania o ich platformę 10mm. Znasz tę grę. Zacznij od wyszukiwania w internecie i słyszysz tylko złe rzeczy. Więc znowu, dlatego przyszedłem do, bardziej poinformowanych, ludzi na tym forum, aby zadać moje konkretne pytania. Naprawdę podoba mi się wygląd modelu Colt O2020RG 10mm. Ale znalezienie jednego to inna historia. Jeszcze raz dziękuję za wszelkie informacje, które możesz podać.

#5 ·
Moje doświadczenie:

Delta ELite i magazynki COLT lub Mecgar... jeszcze nigdy nie było problemu. Sprężyny Colt lub Wolff, TYLKO również ekstrakty Colt.

Glock 20 i magazynki GLOCK... patrz wyżej.

Nie mówię, że cokolwiek innego jest problematyczne - po prostu do tej pory byłem w 100% zadowolony.

#8 ·
Moje doświadczenie:

Magazynki Delta ELite i COLT lub Mecgar... jeszcze nigdy nie było problemu. Sprężyny Colt lub Wolff, TYLKO również ekstrakty Colt.

Glock 20 i magazynki GLOCK... patrz wyżej.

Nie mówię, że cokolwiek innego jest problematyczne - po prostu do tej pory byłem w 100% zadowolony.
Miałem Glocka 20 i uwielbiałem go, ale chwyt jest trochę za duży, żeby mój palec wskazujący mógł prawidłowo sięgnąć spustu. Myślę, że moim pierwszym wyborem jest model Colt O2020RG (rail gun), jeśli uda mi się go znaleźć. Dzięki za informację zwrotną na temat twojego Colta 10mm. Doceniam to.

#10 ·
Mam cztery Delty…jeden jak dotąd nieodpalony. Pozostałe nigdy nie zawiodły. W każdym calu wzorowe.

#14 ·
Po spędzeniu prawie 20 lat próbując znaleźć Delta Elite w północnej Kalifornii, skończyłem kupując Kimber Eclipse. Kimbery są rzekomo znane z tego, że są zbyt ciasne i mają problemy, dopóki się nie dotrą. To powiedziawszy, wystrzeliłem przez nią setki nabojów i nigdy nie miała problemu.
Odkąd kupiłem Kimbera, postawiłem sobie cele nieco wyżej. Jeśli lista broni palnej kiedykolwiek zniknie, kupię Delta Gold Cup.
Kolejna rzecz, o której nigdy się nie wspomina, gdy pojawiają się te problemy:
Jak często była czyszczona/serwisowana.
Czy właściciel myślał, że jest rusznikarzem i próbował "udoskonalić" swoją broń ze szkodliwymi skutkami.
Czy właściciel próbował zaoszczędzić kilka złotych i kupić tanie magazynki.
Prawdopodobnie inne rzeczy do rozważenia, to oczywiste dla mnie.

#15 ·
Po spędzeniu prawie 20 lat próbując znaleźć Delta Elite w północnej Kalifornii, skończyłem kupując Kimber Eclipse. Kimbery podobno słyną z tego, że są zbyt ciasne i mają problemy, dopóki się nie dotrą. To powiedziawszy, wystrzeliłem przez nią setki nabojów i nigdy nie miała problemu.
Odkąd kupiłem Kimbera, postawiłem sobie cele nieco wyżej. Jeśli lista broni palnej kiedykolwiek zniknie, kupię Delta Gold Cup.
Kolejna rzecz, o której nigdy się nie wspomina, gdy pojawiają się te problemy:
Jak często była czyszczona/serwisowana.
Czy właściciel uważał się za rusznikarza i próbował "udoskonalić" swoją broń ze szkodliwymi skutkami.
Czy właściciel próbował zaoszczędzić i kupić tanie magazynki.
Prawdopodobnie inne rzeczy do rozważenia, to oczywiste dla mnie.
Wszystkie dobre punkty. Więcej broni zostało trwale zrujnowanych przez samozwańczych rusznikarzy i narzędzie Dremela.

#16 ·
OP: Strzelam z 10mm 1911 od czasu mojego pierwszego Delta Elite w 1993 roku. Miałem szczęście brać udział w zajęciach z obrony strzeleckiej od wielu wspaniałych osób i wszystkie robiłem z 10mm 1911. Strzelałem w Single Stack Classic w latach 1998-2002 z 1911 10mm i tak wielu zawodach regionalnych, że prawie zbankrutowałem.

Zignoruj to, co czytasz online. Nie używaj zbyt dużej ilości amunicji nuklearnej i wymieniaj sprężyny powrotne w odpowiednim czasie. Nigdy nie pożałujesz!

#17 ·
Obecnie mam dwa nowsze modele Delta Elite. Jeden z szyną i jeden bez. Szukałem nowego dwutonowego, ale od jakiegoś czasu nie widziałem żadnego od Colta. Miałem jeden, który wysłałem na aukcję kilka lat temu i miał problemy z zacinaniem się. Od tego czasu nauczyłem się kilku rzeczy i z mojego doświadczenia wynika, że wszystko sprowadza się do rodzaju amunicji, której używam. Ten bez szyny, który mam teraz, poważnie się zacinał, przy ostatnim naboju, gdzie nie mogłem odciągnąć zamka i musiałem uderzyć w tył zamka dłonią (tylko na strzelnicy i skierowany w bezpiecznym kierunku), aby go osadzić. Zirytowany, postanowiłem wypróbować inną amunicję, 180 Grain FMJ-Sellier & Bellot, i od tego czasu nie miałem żadnych problemów. Działa świetnie we wszystkich moich 10mm. Jestem wielkim fanem Delta Elite, nie wiem, czy to pomaga, ale to jest moje doświadczenie.

• Like
Reactions: Scottz63
#18 ·
Nie chcę nakładać się na proliferację taktycznych ćpunów na YouTube, ale zauważyłem, że wielu, którzy zaczynali od Glocka 17 i AR-15, nie zdaje sobie sprawy, że niektóre pistolety wymagają odrobiny niuansu.

10mm 1911 to świetny przykład. Oczekiwanie, że fabryczny 10mm 1911 poradzi sobie z Buffalo Bore 180 gr. Hard Cast i FBI lite 10mm z tą samą sprężyną powrotną, to duże wyzwanie.

Ponadto koncepcja docierania pistoletu wydaje się być dla niektórych zagubiona. Zatem awaria podawania z trzeciego magazynka to stan wyjątkowy dla kliknięć.

Widzę to również często w recenzjach rewolwerów. CYLINDER SIĘ NIE ZAMYKA! to często wyraźnie duży stos brudu pod wyrzutnikiem. Uderzenie szczoteczką do zębów rozwiązałoby problem, ale do tego czasu recenzent z entuzjazmem publikuje swoją recenzję online FAIL dla równie początkujących widzów.

OP, przeszedłem długi okres próbując każdej marki magazynka 10mm 1911 single stack na rynku, od budżetowych po różne iteracje Wilsona. Marką, z którą miałem najlepsze doświadczenia, są zdecydowanie te oznaczone jako Colt. Sprzedałem moje Tripp, Wilson, włoskie klony itp. Teraz używam tylko Colt.

#21 ·
Ponadto koncepcja docierania broni wydaje się być dla niektórych zagubiona.
Myślę, że jestem jedną z tych osób, dla których ta koncepcja jest zagubiona. :D Jestem prawie pewien, że mówiłem to wiele razy w przeszłości. Ludzie często kupują pistolety przede wszystkim do samoobrony. Jeśli płacę 1500 dolarów i więcej za broń, oczekuję, że będzie działać dobrze od razu po wyjęciu z pudełka (oczywiście po wstępnym czyszczeniu). "Działanie prawidłowe" obejmuje prawidłowe podawanie i wyrzucanie amunicji, którą załaduję. Płacę za broń, która robi to, co powinna, a nie za broń, którą muszę majstrować i modyfikować tylko po to, aby podawać amunicję, do której została zaprojektowana.

#20 · (Edited)
Zielone światło od poważnych strzelców, kolekcjonerów, wojskowych, federalnych i konkurentów.
Wow, spektrum forum Colt - wraz z organami ścigania, pisarzami i autorami!
Więc tak, kup swoją Deltę z pewnością - starą lub nową. Niebieska DELTA jest na mojej liście od dłuższego czasu.
Moim zakupionym pistoletem był Double Eagle w dziesięciu, ale SA zawsze mnie unika. Niebieski model jest jednym z najlepiej wyglądających Coltów w historii. I wiemy, co to za niedźwiedź naboju dziesięć. Recon C jest oszałamiający - chciałem tan cerakote, kiedy były dostępne za g, ale nie mogłem zdobyć funduszy. Nowsze modele mają ciągłe ulepszenia w stosunku do modeli z lat osiemdziesiątych, tak jak w przypadku kontynuacji Bren ten.

#25 ·
Strzelam i noszę pistolety 10 mm od 1992 roku. Obecnie mam dwa Colt Delta Elites, rewolwer Ruger Super Redhawk, pięciocalowy Springfield Armory TRP Operator, sześciocalowy Springfield Armory TRP Operator i Glock G40 MOS w kalibrze 10 mm. Wszystkie działały bez zarzutu z wysokiej jakości amunicją i częstym czyszczeniem.

#33 ·
Bliski przyjaciel był fanatykiem ramy 10mm O. Używaj wysokiej jakości magazynków, nie próbuj zamienić tego w karabin magnum, wymieniaj sprężyny zgodnie z harmonogramem i strzelaj. Delta Elite to świetny pistolet.
Czy jest teraz harmonogram wymiany sprężyn? Które sprężyny? Wszystkie? Przysięgam, że za każdym razem, gdy się loguję, dowiaduję się czegoś nowego na tym forum! o_O
Zastrzeżenie: Przepraszam, po prostu nie mogłem tego odpuścić. Czasami po prostu nie mogę się powstrzymać.

#30 ·
To niesamowita kolekcja, Snidely.
Dwa odcienie po prawej stronie na dole nie opuściły fabryki w takim stanie. Miałem leżący przez jakiś czas nowy niebieski zamek i lufę Colt Delta. Wymagało to cierpliwości, ale w końcu znalazłem ramę Delta z zamkiem i lufą Caspian z rynku wtórnego. Kupiłem ten egzemplarz... sprzedałem wszystkie części Caspian, zdobyłem głównie części Wilson Combat i oe Colt do reszty i złożyłem go. Myślę, że to uderzające połączenie, ponieważ Colt w wysokim połysku niebieski robił to w początkowych latach Delty.

#34 ·
Zwykłem je wymieniać, gdy tylko były o około 1/2 cala krótsze od nowych. Dla 10 mm używałem Wilson 22# dla amunicji pełnej mocy (której rzadko używałem) i 18# dla moich IPSC Major handloads przy starym wysokim współczynniku mocy. Więc zwykłem zużywać dużo sprężyn 18-funtowych. Nie strzelam już dużo z pistoletów półautomatycznych, więc teraz wystarczają mi na lata.