O wszystkich problemach z podawaniem, problemach z ekstrakcją, a nawet z zacięciami. Czy ktoś, kto ma 10mm 1911, może mi dać znać swoje doświadczenia? Czy miałeś te same problemy, które inni publikują w swoich recenzjach? Z góry dziękuję.
Dlaczego? Jakie jest twoje zamierzone przeznaczenie pistoletu? Po prostu jestem ciekaw. Wydaje się, że jest ich sporo na sprzedaż. Używane, nowe, wybierz sobie. Nie żartuję, ale czy nie pisałeś kilka tygodni temu o 10mm Delta Elite? Coś o pękaniu ram? A teraz pojawiają się problemy z podawaniem/wyciąganiem. Powiem ci co. Gdybym był tobą i słyszał o tych wszystkich rzekomych problemach (bez względu na to, czy są one prawdziwe, czy nie), myślę, że szukałbym innego kalibru. Dostanie czegoś, czego naprawdę chcesz, jest satysfakcjonujące, ale potem dostanie tego i martwienie się o wszystkie te potencjalne problemy brzmi po prostu jak stres, którego nie potrzebujesz. Ale to tylko ja, dobrze?Naprawdę chcę 1911 10mm...
Nosiłem .40 cal. Glock 23 w służbie. Nadal noszę jeden każdego dnia jako mój CCH. Kupiłem Glocka 20, 10mm, dla CCH, na czas, gdy jesteśmy w górach i możemy wędrować. Uwielbiałem ten pistolet. Ale chwyt jest nieco większy niż w Glocku 23, więc mój palec spustowy jest ledwo wystarczająco długi, aby włączyć spust podczas prawidłowego indeksowania pistoletu. Zauważyłem to, gdy wyciągaliśmy z ukrycia (ćwiczenia) z timerem. Więc… mając kilka Coltów 1911 zacząłem zadawać pytania o ich platformę 10mm. Znasz tę grę. Zacznij od wyszukiwania w internecie i słyszysz tylko złe rzeczy. Więc znowu, dlatego przyszedłem do, bardziej poinformowanych, ludzi na tym forum, aby zadać moje konkretne pytania. Naprawdę podoba mi się wygląd modelu Colt O2020RG 10mm. Ale znalezienie jednego to inna historia. Jeszcze raz dziękuję za wszelkie informacje, które możesz podać.Dlaczego? Jakie jest twoje zamierzone końcowe zastosowanie pistoletu? Po prostu jestem ciekaw. Wydaje się, że jest ich mnóstwo na sprzedaż. Używane, nowe, do wyboru. Nie żartuję, ale czy nie pisałeś kilka tygodni temu o 10mm Delta Elite? Coś o słyszeniu o pękaniu ram? A teraz pojawiają się problemy z podawaniem/wyciąganiem. Powiem ci co. Gdybym był tobą i słyszał o wszystkich tych rzekomych problemach (bez względu na to, czy są one zasadne, czy nie), myślę, że szukałbym innego kalibru. Dostanie czegoś, czego naprawdę chcesz, jest satysfakcjonujące, ale potem dostanie tego i martwienie się o wszystkie te potencjalne problemy brzmi po prostu jak stres, którego nie potrzebujesz. Ale to tylko ja, dobrze?
Miałem Glocka 20 i uwielbiałem go, ale chwyt jest trochę za duży, żeby mój palec wskazujący mógł prawidłowo sięgnąć spustu. Myślę, że moim pierwszym wyborem jest model Colt O2020RG (rail gun), jeśli uda mi się go znaleźć. Dzięki za informację zwrotną na temat twojego Colta 10mm. Doceniam to.Moje doświadczenie:
Magazynki Delta ELite i COLT lub Mecgar... jeszcze nigdy nie było problemu. Sprężyny Colt lub Wolff, TYLKO również ekstrakty Colt.
Glock 20 i magazynki GLOCK... patrz wyżej.
Nie mówię, że cokolwiek innego jest problematyczne - po prostu do tej pory byłem w 100% zadowolony.
Wszystkie dobre punkty. Więcej broni zostało trwale zrujnowanych przez samozwańczych rusznikarzy i narzędzie Dremela.Po spędzeniu prawie 20 lat próbując znaleźć Delta Elite w północnej Kalifornii, skończyłem kupując Kimber Eclipse. Kimbery podobno słyną z tego, że są zbyt ciasne i mają problemy, dopóki się nie dotrą. To powiedziawszy, wystrzeliłem przez nią setki nabojów i nigdy nie miała problemu.
Odkąd kupiłem Kimbera, postawiłem sobie cele nieco wyżej. Jeśli lista broni palnej kiedykolwiek zniknie, kupię Delta Gold Cup.
Kolejna rzecz, o której nigdy się nie wspomina, gdy pojawiają się te problemy:
Jak często była czyszczona/serwisowana.
Czy właściciel uważał się za rusznikarza i próbował "udoskonalić" swoją broń ze szkodliwymi skutkami.
Czy właściciel próbował zaoszczędzić i kupić tanie magazynki.
Prawdopodobnie inne rzeczy do rozważenia, to oczywiste dla mnie.
Myślę, że jestem jedną z tych osób, dla których ta koncepcja jest zagubiona.Ponadto koncepcja docierania broni wydaje się być dla niektórych zagubiona.
Czy jest teraz harmonogram wymiany sprężyn? Które sprężyny? Wszystkie? Przysięgam, że za każdym razem, gdy się loguję, dowiaduję się czegoś nowego na tym forum!Bliski przyjaciel był fanatykiem ramy 10mm O. Używaj wysokiej jakości magazynków, nie próbuj zamienić tego w karabin magnum, wymieniaj sprężyny zgodnie z harmonogramem i strzelaj. Delta Elite to świetny pistolet.
Dwa odcienie po prawej stronie na dole nie opuściły fabryki w takim stanie. Miałem leżący przez jakiś czas nowy niebieski zamek i lufę Colt Delta. Wymagało to cierpliwości, ale w końcu znalazłem ramę Delta z zamkiem i lufą Caspian z rynku wtórnego. Kupiłem ten egzemplarz... sprzedałem wszystkie części Caspian, zdobyłem głównie części Wilson Combat i oe Colt do reszty i złożyłem go. Myślę, że to uderzające połączenie, ponieważ Colt w wysokim połysku niebieski robił to w początkowych latach Delty.To niesamowita kolekcja, Snidely.