Tytuł mówi wszystko. Szukam 6-calowego 44 magnum, głównie do strzelania do celu z okazjonalnym polowaniem na jelenie wirginijskie. Oba mają świetne recenzje i są w przybliżeniu w tej samej cenie. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Competitor jest po prostu lepszy za tę samą cenę. To centrum wydajności (ze wszystkimi jego zaletami), ma szynę na celowniki i ma wszechstronną, obciążoną lufę. Jedyną rzeczą, która ciągnie mój mózg w stronę Colta, jest to, że Colt jest bezpieczny do wystrzeliwania najmocniejszych ładunków (takich jak Buffalo Bore). Z pewnością nie jest to coś, co często bym strzelał, ale w ramach mojej pracy często ląduję na Alasce lub w Jukonie, gdzie większy pocisk robi dużą różnicę. Nie jestem pewien, czy chciałbym chodzić z którymś z tych potworów, ale też tego nie wykluczę, ponieważ jest to łatwiejsze niż długa broń. Co myślisz? Czy cechy Competitora są warte kompromisu w postaci rezygnacji z odrobiny mocy na najwyższym poziomie? A może Colt jest wystarczająco dobry, a jednocześnie ma możliwość wygodnego spożywania 340 grain +P+?
Dziękuję!
Dziękuję!