Colt Forum banner

New Frontier Grips

8.6K views 25 replies 15 participants last post by  Bearbait in NM  
#1 ·
Zawsze byłem zaskoczony, że Colt's New Frontier, który ma być ich rewolwerem SA premium, często ma tak proste i nudne wykończenie drewnianych uchwytów. Kilka przykładów z aukcji GB..

#3 ·
Kiedy niedawno zrobiłem to zdjęcie mojego 38-40 Royal Blue, który ma drewniane uchwyty typu New Frontier, pomyślałem, że wyglądają na blade i spragnione czegoś. Nie potraktowałem ich niczym, ale Johns sprawił, że pomyślałem, że może odrobina oleju lnianego lub podobnego by nie zaszkodziła.

#4 ·
When I snapped this photo recently of my 38-40 Royal Blue that wears the New Frontier type wood grips
To naprawdę ładnie wyglądający rewolwer! Ale tak, te uchwyty albo muszą zniknąć, albo przynajmniej jakieś atrakcyjne bejcy i/lub lakieru.

John Gross

#9 ·
Najbrzydsze, najgorzej dopasowane fabryczne chwyty/kolby, jakie kiedykolwiek miałem w jakiejkolwiek broni, którą posiadałem, były w NF, którą kupiłem nową w 1979 roku. Prawie jak dwie deski płotu, grubo przycięte do kształtu. Natychmiast zamieniłem je na starszy zestaw kolb HR 2. generacji, które na szczęście pasowały prawie idealnie. Dopasowanie i wykończenie reszty broni nie było wiele lepsze. Broń strzelała świetnie, ale po prostu nie mogłem się pogodzić z tym, jak słabo została złożona jak na rzekomo wysokiej klasy rewolwer, więc dość szybko została sprzedana.

Z poważaniem,

#11 ·
Niektóre z najgorszych fabrycznych chwytów Colta, jakie kiedykolwiek widziałem, były na niklowanych SAA 2. generacji w pudełkach Stagecoach. Były one wykonane z najbardziej utylitarnego (żeby pożyczyć wspaniały opis chaosroba) orzecha włoskiego, jaki kiedykolwiek widziałem.
Oto NIB .45 z 1971 roku z chwytami, o których mówisz. To dość mdłe chwyty. Zwłaszcza dla pistoletu, który wtedy kosztował 225 dolarów (!!). Każdy włoski pistolet pasta blaster, jaki kiedykolwiek posiadałem, ma w porównaniu do niego doskonale wyglądające i odczuwalne chwyty, chociaż mają one tendencję do posiadania tego koloru "Uberti red", który po prostu krzyczy "Nie jestem prawdziwym Coltem!".

#12 ·
Załóż jej kilka PG i będzie wyglądać dobrze. Miałem szczęście kupić NF .22 z dodatkowym cylindrem Mag od bardzo miłego członka forum i szybko stał się jednym z moich ulubionych .22. Jeszcze raz dziękuję Dean, za każdym razem, gdy ją zakładam na ranczo, uśmiecham się i doceniam naszą transakcję. Używam twoich zdjęć, ponieważ są one o wiele lepsze od wszystkiego, co mogę zrobić, za twoją zgodą, sir :)

#15 ·
Załóż jej kilka PG i będzie wyglądać świetnie. Miałem szczęście kupić NF .22 z dodatkowym cylindrem Mag od bardzo miłego członka forum i szybko stał się jednym z moich ulubionych .22. Jeszcze raz dziękuję Dean, za każdym razem, gdy ją zakładam na ranchito, uśmiecham się i doceniam naszą transakcję. Używam twoich zdjęć, ponieważ są one o wiele lepsze niż wszystko, co mogę zrobić, za twoją zgodą, sir :) View attachment 70637 View attachment 70638
Kupiłem 6-calowy New Frontier od Deana, który również był ozdobiony uchwytami z poroża. Nie zrobiłem żadnych zdjęć, chociaż minęło dużo czasu. Znalazłem jego post WTS w nadziei, że znajdę również jego zdjęcie. Jego zdjęcia były o wiele lepsze niż to, co mi wychodzi. Niestety, musiał wyczyścić ofertę, myślę. Ponieważ jego ładne zdjęcie zniknęło. Wygląda jak twój z nieco dłuższą lufą. :)

#13 ·
Szkoda, że ​​ludzie, którzy nie do końca rozumieją te bronie, są czasami odpowiedzialni za ich projektowanie i budowę. Można by prawdopodobnie prześledzić historię zmian w SAA od czasu jej wprowadzenia, aby poczuć ogólny stan zdrowia i podejmowanie decyzji dla firmy Colt jako całości.

#14 ·
Wtedy wszyscy mieliby różne ramy uchwytów :)
Nie tylko drewno jest proste, ale prosty kształt wielu z nich nie w pełni wykorzystuje kształt ramy uchwytu SA.

Szkoda, że ​​osoby, które nie do końca rozumieją te bronie, są czasami odpowiedzialne za ich projektowanie i budowę. Można by prawdopodobnie prześledzić historię zmian w SAA od czasu jego wprowadzenia, aby poczuć ogólny stan zdrowia i podejmowanie decyzji dla firmy Colt jako całości.

#17 ·
Weź parę połączonych ze sobą paneli z kości słoniowej, kilka wieczorów z pilnikiem, papierem ściernym i pastą polerską Flitz, a sprawisz, że te NF będą wyglądać wspaniale.

Attachments

#18 · (Edited)
Cześć John;

Zacząłem o tym myśleć i oto moje przemyślenia na ten temat.

Być może na początku Colt rozumiał, że potrzeba (użycie wojskowe) dla Colt Single Action Army nie miała wygrać konkursu piękności. To był pistolet, który miał być mocno używany i odkładany mokry, że tak powiem, więc nie marnowali pieniędzy na kupowanie fantazyjnych gatunków drewna na swoje chwyty. W końcu amerykański orzech włoski to bardzo mocne, solidne drewno i doskonale wiedzieli, że wszystkie Colt SAA, które miały wejść do domeny publicznej, i tak zostaną w pośpiechu zamienione na lepiej wyglądające chwyty. Albo, ponieważ trafiały w ręce pracujących kowbojów, oni również nie marnowaliby swoich ciężko zarobionych 10,00 $ miesięcznie na fantazyjne chwyty.

Co myślisz? Możliwa odpowiedź na pytanie, dlaczego tak źle wyglądające chwyty w Colt Single Action Army?

Bud

Zawsze byłem zaskoczony, że Colt New Frontier, który ma być ich rewolwerem SA premium, często ma tak proste i matowe drewniane chwyty. Kilka przykładów z aukcji GB..

Image

#21 ·
Potencjalne rozwiązanie „problemu” z surowym drewnem. Ten przykład z powojennych Niemiec (ok. 1945-47), kiedy czasy były trudne i doceniano każdą płatną pracę.

Image

Nie znam nikogo, kto specjalizowałby się w tego typu pracy, ale jestem odizolowany geograficznie i KITDFOHS przez większość czasu.

rayb

#22 ·
Naprawdę podoba mi się rozwiązanie Jeffa Quinna (Gunblast.com) dotyczące "najbardziej pospolitych, najbrzydszych chwytów, jakie kiedykolwiek zdobiły pistolet Colta" (jego słowa). Zastąpił je chwytami Eagle American Elkhorn. To jego 3. generacja .45 z Elkhorn i jego obecna produkcja .44 special z fabrycznym orzechem włoskim.

Attachments

#24 ·
johngross....Czy próbowałeś kiedyś oleju do języka?
Nie dałbym się złapać z Colt New Frontier. Nowoczesne celowniki naśladowców Rugera całkowicie niszczą klasyczne linie rewolweru. Dlaczego Colt nie spróbował bardziej dokładnie powielić oryginalnego modelu Flat Top, jest dla mnie zagadką. USFA i Uberti to zrobiły, dlaczego Colt nie mógł?

P.S.: I zauważ, jak USFA nawet umieściła atrakcyjne uchwyty na rewolwerze.

John Gross

Image

#26 ·
John,

Sądzę, że kiedy Colt zdecydował się wprowadzić/ponownie wprowadzić NF, szybki rzut oka na scenę strzelecką tamtych czasów szybko ujawniłby, że ludzie chcieli strzelców, a nie pistoletów tarczowych do kontrolowanych warunków meczowych. Te płaskie cele to rzeczywiście piękne pistolety, ale nawet regulowany celownik był naprawdę ustawiony dla jednego ładunku. Chyba że szczerbinka ma śrubowy zatrzask zamiast kołka. Przypuszczam, że ten brak faktycznego wykorzystania w meczach mógł mieć również coś wspólnego z krótkim okresem produkcji oryginałów.

Podoba mi się tylna szczerbinka typu flat top, ale tak jak Bob, nie miałbym żadnego zastosowania dla przedniej szczerbinki, jeśli faktycznie próbowałbym nosić broń. Mój ostatni zakup NF wymaga pracy nad przednią szczerbinką. Prawdopodobnie sprawię, że będzie bardziej przypominać Flattop, ale nie tak ekstremalnie. Przypuszczam, że każde wyrównanie przodu będzie obdzierać trochę skóry z kabury, ale powinno być nieco lepsze niż oryginał. Fajnie byłoby wziąć oryginał i ustawić przednią szczerbinkę ostro/tarczowo i mieć inne ostrza do pola/noszenia lub różnych ładunków. Ale wtedy musiałbym płacić ceny kolekcjonerskie za strzelca. Ceny strzelców są wystarczająco złe :D

Craig