Zawsze byłem zaskoczony, że Colt's New Frontier, który ma być ich rewolwerem SA premium, często ma tak proste i nudne wykończenie drewnianych uchwytów. Kilka przykładów z aukcji GB..
To naprawdę ładnie wyglądający rewolwer! Ale tak, te uchwyty albo muszą zniknąć, albo przynajmniej jakieś atrakcyjne bejcy i/lub lakieru.When I snapped this photo recently of my 38-40 Royal Blue that wears the New Frontier type wood grips
Chaosrob,Zgadnij, który z nich spędza więcej czasu w kaburze/na strzelnicy![]()
![]()
![]()
Oto NIB .45 z 1971 roku z chwytami, o których mówisz. To dość mdłe chwyty. Zwłaszcza dla pistoletu, który wtedy kosztował 225 dolarów (!!). Każdy włoski pistolet pasta blaster, jaki kiedykolwiek posiadałem, ma w porównaniu do niego doskonale wyglądające i odczuwalne chwyty, chociaż mają one tendencję do posiadania tego koloru "Uberti red", który po prostu krzyczy "Nie jestem prawdziwym Coltem!".Niektóre z najgorszych fabrycznych chwytów Colta, jakie kiedykolwiek widziałem, były na niklowanych SAA 2. generacji w pudełkach Stagecoach. Były one wykonane z najbardziej utylitarnego (żeby pożyczyć wspaniały opis chaosroba) orzecha włoskiego, jaki kiedykolwiek widziałem.
Kupiłem 6-calowy New Frontier od Deana, który również był ozdobiony uchwytami z poroża. Nie zrobiłem żadnych zdjęć, chociaż minęło dużo czasu. Znalazłem jego post WTS w nadziei, że znajdę również jego zdjęcie. Jego zdjęcia były o wiele lepsze niż to, co mi wychodzi. Niestety, musiał wyczyścić ofertę, myślę. Ponieważ jego ładne zdjęcie zniknęło. Wygląda jak twój z nieco dłuższą lufą.Załóż jej kilka PG i będzie wyglądać świetnie. Miałem szczęście kupić NF .22 z dodatkowym cylindrem Mag od bardzo miłego członka forum i szybko stał się jednym z moich ulubionych .22. Jeszcze raz dziękuję Dean, za każdym razem, gdy ją zakładam na ranchito, uśmiecham się i doceniam naszą transakcję. Używam twoich zdjęć, ponieważ są one o wiele lepsze niż wszystko, co mogę zrobić, za twoją zgodą, sirView attachment 70637 View attachment 70638
Nie tylko drewno jest proste, ale prosty kształt wielu z nich nie w pełni wykorzystuje kształt ramy uchwytu SA.
Szkoda, że osoby, które nie do końca rozumieją te bronie, są czasami odpowiedzialne za ich projektowanie i budowę. Można by prawdopodobnie prześledzić historię zmian w SAA od czasu jego wprowadzenia, aby poczuć ogólny stan zdrowia i podejmowanie decyzji dla firmy Colt jako całości.
Zawsze byłem zaskoczony, że Colt New Frontier, który ma być ich rewolwerem SA premium, często ma tak proste i matowe drewniane chwyty. Kilka przykładów z aukcji GB..
![]()
Nie dałbym się złapać z Colt New Frontier. Nowoczesne celowniki naśladowców Rugera całkowicie niszczą klasyczne linie rewolweru. Dlaczego Colt nie spróbował bardziej dokładnie powielić oryginalnego modelu Flat Top, jest dla mnie zagadką. USFA i Uberti to zrobiły, dlaczego Colt nie mógł?johngross....Czy próbowałeś kiedyś oleju do języka?