Colt Forum banner

Nowe wewnętrzne elementy Pythona robią wrażenie (ze zdjęciami)

24K views 81 replies 36 participants last post by  Docinpa  
#1 · (Edited)
Otworzyłem więc bardzo ostrożnie mojego nowego Pythona 4.25, ponieważ byłem ciekaw, co zostało zmienione.

Muszę powiedzieć, że precyzja i obróbka części są w większości bardzo imponujące. Jasne, jest wiele części MIM, ale są dobrze wykonane. Myślę, że uproszczone działanie jest zdecydowanie ulepszeniem w stosunku do oryginału i powinno być znacznie bardziej wytrzymałe z czasem.

Stwierdziłem, że na pręcie transferowym, gdzie przesuwa się w ramie, jest kilka ostrych krawędzi. Gniazdo w ramie, w którym przesuwa się pręt, jest bardzo ładnie obrobione, ale sam pręt transferowy jest częścią MIM, która nie została wypolerowana ani dopasowana. Użyłem kamienia Arkansas i trochę papieru ściernego 600, aby po prostu zbić ostre rogi i wypolerować bok pręta, gdzie przesuwa się w ramie (nie ponoszę odpowiedzialności, jeśli spróbujesz tego i zepsujesz broń. Nie jestem rusznikarzem, ale mam wystarczające doświadczenie, aby wiedzieć, co robię i z czym się nie zadzierać).
Zwróć uwagę, że tylko zbiłem ostre krawędzie i wypolerowałem; nie usunięto znaczącej ilości metalu.

Użyłem również kamienia Arkansas, aby po prostu zbić ostre krawędzie dźwigni odbicia, gdzie styka się z dłonią, ponieważ również miała ostre krawędzie. Ponownie, brak większego usuwania metalu; tylko zaokrąglanie krawędzi.

Działanie było już płynne, ale teraz jest jeszcze płynniejsze. Pręt transferowy jest bezpośrednio połączony ze spustem na sworzniu i wszelkie opory z niego w ramie wpłyną na nacisk na spust. I wiem, że na mojej broni ostre krawędzie powodowały pewien opór. Nie mierzyłem ciężaru spustu podwójnego działania przed i po, ale mogę powiedzieć, że jest lżejszy i zdecydowanie płynniejszy.

Posiadałem 6 różnych zabytkowych Pythonów; niektóre miały lepsze działanie, niektóre gorsze. Ale wszystkie miały pewne blokowanie spustu (zwiększający się opór podczas pociągania spustu). To był główny powód, dla którego zawsze je sprzedawałem. Ten nowy Python prawie nie ma blokowania.

Poza wygładzeniem niektórych części MIM, nie widzę wiele więcej, co można by poprawić w działaniu. Większość części jest bardzo dobrze obrobiona lub wypolerowana i bardzo dobrze pasuje.

Mimo że było kilka problemów, Colt ogólnie wykonał cholernie dobrą robotę.

(Edycja: Rozłożyłem moją broń z powrotem na części do zdjęć. Zrobiłem trochę więcej polerowania i wygładzania pręta transferowego i dźwigni odbicia.)

Image

Zdjęte uchwyty.

Image

Image

Cylinder trzymany za pomocą prostej sprężynowej zapadki i śruby po przeciwnej stronie (nie pokazano).

Image

Usunięto ramę boczną i zatrzask cylindra. Zatrzask cylindra ma tylko kwadratową sprężynę.

Image

Image

Elementy wewnętrzne broni wciąż zainstalowane.

Image

Elementy wewnętrzne usunięte z wyjątkiem ogranicznika cylindra i pręta transferowego.

Image

Zbliżenie obróbki ramy i gniazda z prętem transferowym. Widoczne ślady obróbki, ale bardzo gładkie po przejściu paznokciem po powierzchniach.

Image

Image

Spust i pręt transferowy.

#5 ·
Nadal muszę trzymać się oryginalnych Pythonów, które strzelałem i zbierałem przez 40 lat!
Proszę bardzo! Najwyraźniej zachowali wszystkie dobre części, a teraz sprężyna główna ma kształt U w porównaniu do V.
Colt Python Revolver Review: The Return - Firearms News

W zeszłym tygodniu trzymałem w sklepie nowego Pythona i bez wątpienia jest to lepszy pistolet niż mój stary niebieski model 4". Spust DA jest lekki i płynny i nie czułem, żeby się gdziekolwiek zacinał. Uważałem, że spust SA jest dość wyraźny i czysty i chociaż wciąż czytam, że wynosi od 3 do 5 funtów, to pod palcem wcale tego nie czułem. Dopasowanie i wykończenie są doskonałe i naprawdę wolę nowe kolby od starych i teraz wolę kształt nowego spustu od starego po osobistym wypróbowaniu. Wracam po niego we wtorek.

#6 ·
Zdjęcia kontynuacja:

Image

Spust i pręt transferowy odwrócone, aby pokazać punkt obrotu, w którym się łączą.

Image

Tylna strona pręta transferowego, która porusza się w ramie i przeciwna strona spustu pokazująca otwór na sworznie obrotu pręta transferowego. Widać krawędzie pręta transferowego, gdzie usunąłem ostre krawędzie i wygładziłem powierzchnię. Tylna strona pręta ma nieco wklęsłą powierzchnię, a ostre krawędzie ocierają się w ramie.

Image

Spust i pręt transferowy w ramie przesunięte do górnej pozycji, na przykład gdy spust jest całkowicie pociągnięty do tyłu.

Image

Spust i pręt transferowy w całkowicie przedniej pozycji spustu. Widać, jak te części i powierzchnie mogą znacząco wpływać na odczucie działania.

Image

Ręka, sprężyna główna, strzemię i dźwignia powrotu. Dużo części wyeliminowano w porównaniu do starych Pythonów.

Image

Kurek. Pięknie wypolerowane powierzchnie.

Image

Image

Iglica i obszar pręta transferowego. Nie wiem jeszcze, jak usunąć iglicę. Myślę, że jest trwale utrzymywana przez wciśniętą okrągłą część po przeciwnej stronie, gdzie porusza się cylinder. Prawdopodobnie trzeba będzie odesłać broń do Colta, jeśli masz złamany pin.

Image

#10 ·
Terminologia części zmieniła się w stosunku do starszego modelu Colta.

Dźwignia nie jest już odbiciem, ponieważ pistolet nie używa już kurka odbijającego.
Nie wiem, jak Colt to nazwał, ale to tak naprawdę pręt powrotny spustu.

Iglica ma taką samą konstrukcję jak wszystkie Colty od Mark III z 1969 roku.
Jest wciśnięta i wymaga specjalnego urządzenia prasującego do demontażu i montażu.
Użycie przebijaka i młotka może zniszczyć ramę.

Z tego powodu, aby bezpiecznie strzelać na sucho, używaj atrap nabojów.

Colt wykonuje tutaj doskonałą pracę produkcyjną. Części wewnętrzne i rama są gładsze niż starsze kute i obrabiane Colty.

#16 ·
Zgadzam się. Wewnątrz jest gładszy niż mój Officer's Model Target z 1936 roku lub mój Officer's Model Match z 67 roku. W rzeczywistości jest gładszy i lepiej wykończony niż jakikolwiek inny rewolwer, który posiadam.

Ale mimo to ma najgorszy spust SA ze wszystkich rewolwerów, które posiadam. :D
Single action nie jest zły, ale mógłby być lepszy. Można za to obwiniać Commi-fornię i Ass-achussets.

#27 ·
OP, czy pamiętałeś o nałożeniu Loctite na wszystkie śruby płyty bocznej? Konieczność dla tego modelu.

Zastanawiam się, jak ta akcja mogłaby wyglądać, gdyby była drobno wypolerowana wewnętrznie, jak najstarsze Pythony.

#29 ·
OP, czy pamiętałeś o nałożeniu Loctite na wszystkie śruby płyty bocznej? Konieczność dla tego modelu.

Zastanawiam się, czym mogłaby być ta akcja, gdyby była drobno wypolerowana wewnętrznie, jak najstarsze Pythony.
Rzeczywiście, użyłem bardzo małej ilości Loctite.

Mam kilka S&W, które mają bardzo ładne, gładkie spusty DA, a mój nowy Python je przewyższa. Większość części wewnętrznych ma bardzo wysoki połysk. Prawdopodobnie od umieszczenia w mechanicznej polerce z ceramicznymi kamieniami polerskimi. Ale strzemię i drążek transferowy to niepolerowane części MIM, które zdecydowanie można by ulepszyć poprzez ręczne dopasowanie i polerowanie. Dźwignia powrotu (lub jak to się teraz nazywa) to także kolejny obszar do ulepszenia.

#32 ·
Oferujemy (w Heffron Precision©) Precision Action & Trigger Tuning© za 195 $. Wszystkie punkty kontaktowe są polerowane w przyrządach, które zaprojektowaliśmy i zbudowaliśmy, aby zachować prawdziwość części. Zmieniamy geometrię części w kilku miejscach. NIE zmieniamy ani nie wymieniamy sprężyn. Kiedy broń jest gotowa, oferuje znacznie płynniejsze działanie, spust SA o wadze 2,75 - 3,00 funtów, który jest OSTRE. Zero pełzania. Opór spustu DA wynosi około 8,75 funtów. Dostroiliśmy ponad 1000 sztuk Coltów z 2017 roku i późniejszych, z Pythonami stanowiącymi ponad 600 z nich. Ciągle słyszymy, jak nasze dostrojone Pythony z 2020 roku są pod KAŻDYM względem lepsze od oryginałów. Sprawdź nas www.heffronprecision.com.

#33 ·
Chociaż miło jest zobaczyć wnętrze każdego rewolweru i cieszę się, że Colt znów je produkuje, nie jestem pewien, czy jestem tak entuzjastycznie nastawiony do wykończenia wnętrza. Geometria i funkcja, być może. Widzę dużo śladów po frezowaniu CNC w najgorszym przypadku lub, w najlepszym razie, niewygładzone wnętrze. Widzę wiele śladów po formach odlewniczych z metalu spiekanego. Widzę też ziarniste wykończenie młotka i spustu, które są widoczne dla użytkownika. Wynika to z wrzucania odlewanych/spiekanych/szorstkich części do bębna, aby wypolerować płaskie miejsca, jednocześnie zaokrąglając krawędzie.

W porównaniu do przedwojennego New Service, Army Special, Officers Model lub legacy Python... o wiele mniej ręcznego wykańczania i dopasowywania w tych nowoczesnych Pythonach - zbudowanych tak, aby można je było zmontować przy niewielkim udziale człowieka.

#36 ·
Na podstawie tego, co widziałem w ponad 32 lata pracy nad rewolwerami Colt double-action, nowe Pythony wykazują lepsze wykończenie wewnętrzne niż stare Pythony. Dołączyłem zdjęcie, które jest bardzo typowe dla starych Pythonów z ich wewnętrznym wykończeniem przypominającym drewniany pilnik. Stare Pythony to piękne pistolety, ale nowe Pythony mają wyższą
Image
tolerancję, są bardziej spójne, mają ulepszone wykończenie wewnętrzne i są mocniejsze. Niewiele części MIM, które są używane w nowym Pythonie, wykorzystuje nową technologię, dzięki czemu twardość przechodzi całkowicie przez część, zamiast znajdować się tylko na powierzchni. Zmiany konstrukcyjne zostały wprowadzone w celu poprawy wytrzymałości i moim zdaniem były dawno spóźnione. Nowa linia Colt Double-Action to duży krok naprzód. Właśnie skończyłem pracę nad Pythonem z 1957 roku. Ładny, ale nie wykończony wewnętrznie jak nowy Python.

#57 ·
Pokazałem starego Pythona, który wygląda lepiej niż ten, którego pokazujesz.
Czy faktycznie dotknąłeś tych części? Powiedziałem, że są gładsze w nowym. Nie jestem pewien, czy można to stwierdzić tylko na podstawie zdjęcia. Części i rama są bez wątpienia gładsze w nowych. Prawdopodobnie wszystkie są polerowane maszynowo.

To nie znaczy, że spust jest lepszy czy coś w tym rodzaju, chociaż uważam, że spust DA jest lepszy, a ogólny projekt jest bardziej solidny.

#38 ·
Myślę, że musimy pamiętać, że wczesne Pythony były budowane tylko przez niewielu mistrzów, którzy robili je jako prawdziwe niestandardowe pistolety, a nie pistolety z linii montażowej. Kiedy popyt wzrósł, coraz więcej monterów budowało Pythony... może lepsi i bardziej doświadczeni monterzy Colta, ale wciąż pistolety z linii produkcyjnej, które mogą wykazywać więcej wewnętrznych śladów obróbki niż wczesne egzemplarze. Aby porównać z starszym Pythonem, być może musimy wiedzieć, z jakiego okresu pochodzi.

Nowy Python został zaprojektowany tak, aby był budowany przy użyciu maszyn, które są znacznie dokładniejsze wymiarowo niż większość starszych pistoletów dowolnego producenta i wymagają mniej dopasowywania.

#39 ·
Czy to naprawdę ma znaczenie? Przeszłość to przeszłość... Zmiana jest stała i dla mnie chodzi o nadzieję, że Colt zaoferuje oksydowanego Pythona. To nie jest tęsknota za przeszłością, ale po prostu wolę oksydę od stali nierdzewnej, niklu itp. Ponieważ kolekcjonuję Colty według dekady, a mamy rok 2021, mam jeszcze 8 lat, żeby się pojawił... 😂. W międzyczasie postrzelam z '78 i '81.

#40 ·
Czy to naprawdę ma znaczenie? Przeszłość to przeszłość... Zmiana jest stała i dla mnie chodzi o nadzieję, że Colt zaoferuje oksydowanego Pythona. To nie jest tęsknota za przeszłością, ale po prostu wolę oksydę od stali nierdzewnej, niklu itp. Ponieważ kolekcjonuję Colty według dekady, a jest rok 2021, mam jeszcze 8 lat, żeby się pojawił... 😂. W międzyczasie postrzelam z '78 i '81.
Zgadzam się... nic nie przebije wyglądu wykończenia Royal Blue... pomimo doskonałej trwałości stali nierdzewnej. Gdyby Colt wypuścił nowego Pythona ze stali zbrojeniowej z Royal Blue zamiast powłoki na stali nierdzewnej, pobiegłbym być pierwszy w kolejce (w cenie detalicznej).

• Like
Reactions: sublimert70
#42 ·
Problem polega na tym, że błyszcząca stal nierdzewna wygląda dobrze, niezależnie od tego, jak dobrze jest wypolerowana. Nawet jeśli jest polerowana w chwalebnym bębnie do obróbki kamieni, jak rzekomo robią to nowe. Ale ich obecne polerowanie nie jest na poziomie potrzebnym do stworzenia "Royal Blue" (co wszystko opiera się na jakości polerowania, a nie na chemii). Blisko, ale w najlepszym razie będziesz miał bardzo zaokrąglony wygląd "stopionego rombu" ostatniego z legacy Pythonów. A w najgorszym razie pomarańczowa skórka młotka, spustu i innych części będzie strasznie widoczna w niebieskim kolorze. Powodem, dla którego nie robią już tak często niebieskiego - to pokazuje każdą wadę. Nikiel tego nie robi, a stal nierdzewna na pewno nie, chyba że przyjrzysz się bliżej niż większość ludzi, którzy widzą tylko "bling".

#44 ·
Dla ludzi, którzy narzekają, że to nie jest jak stare Colty. Musisz sobie zdać sprawę...

TY nie jesteś celem marketingowym Colta. Oni wiedzą, że nie będziesz zadowolony z niczego nowego, a także wiedzą, że jest raczej mało prawdopodobne, że kupisz nowy rewolwer, ponieważ wolisz rewolwery vintage.

Osobiście nie mam problemu z nowymi rewolwerami; po prostu nie są tym, co mnie interesuje. Ale cieszę się, że są, i cieszę się, że Colt wrócił do biznesu z rewolwerami. Nie możesz zawieść, jeśli nigdy nie staniesz na starcie.
Dobrze powiedziane 👏

#47 ·
Mój Python z 2021 roku ma również mechanizm SA. Waży również niecałe 6 funtów. Zostanie poprawiony w przyszłości, ponieważ jestem maniakiem precyzji i snobem spustowym. Mam nadzieję, że dostanę również wyższą, ząbkowaną szczerbinkę typu kuropatwa. Mimo to wciąż to uwielbiam. Oczywiście majsterkuję/zmieniam każdą broń, którą posiadam, to nie będzie wyjątkiem.