Colt Forum banner

Niklowane Colty znowu (i zwiadowcy indiańscy Custera)

7.6K views 20 replies 10 participants last post by  saddlesore  
#1 ·
Po przeczytaniu rozdziału "The Nickel Plated U.S. Cavalry Models" z The Study of the Colt Single Action Army Revolver autorstwa Grahama, Kopeca i Moore'a, wydaje się, że regularne wydawanie przez armię niklowanych Coltów dla zwiadowców indiańskich pozostaje teorią, pomimo zdjęcia zmarłego George'a Armstronga Custera i jego indiańskich zwiadowców, którzy wydają się mieć niklowane Colty.
Custer miał zamiłowanie do ekscentryzmu (na przykład mundury); mógł je nabyć osobiście i dać swoim zwiadowcom.
Później policja indiańska otrzymała Colty za pośrednictwem Biura do Spraw Indian Departamentu Spraw Wewnętrznych; były oksydowane, z założeniem, że rdzenni Amerykanie nie preferowali niklowania.

#2 · (Edited)
Indian Scouts - będąc umundurowaną jednostką Armii - otrzymali standardową broń, która była wówczas w użyciu - 7 1/2" Colt i Trapdoor.

Indian Police byli tymi, którzy mieli broń niklowaną.

W 1883 roku Remington dostarczył około 1300 niklowanych rewolwerów Indian Police.

W Umowie nie wskazano nic na temat szczególnych oznaczeń, jeśli w ogóle jakieś były - ale próbowali zarobić na kontraktach rządowych Colta i określali rewolwer jako "Model Furnished Interior Department for Indian Police".

Kaliber wynosił .45 Colt

Remington-Keene był również z nimi związany.

Indian Police podlegali Sekretarzowi Spraw Wewnętrznych, jako część Office of Indian Affairs.

Colt sprzedawał im rewolwery za pośrednictwem rządu USA i wysyłał "c/o U.S. Indian Agent" - w U.S. Indian Warehouse, zlokalizowanym przy 77-79 Wooster Street, Nowy Jork, 26 maja 1899 roku.

Opłacone z budżetu 'Pay of Indian Police, 1899'.

Było to 75 5 1/2" luf, oksydowanych .45s.

#3 ·
Odwołałem się do dowodów na to, że Colty wydane Indian Scouts były oksydowane i odniosłem się do A Study of the Colt Single Action Army Revolver autorstwa Grahama, Kopeca i Moore'a; Zrobiłem to, ponieważ zdjęcie Custera i jego zwiadowców uzbrojonych w broń, która wydawała się być niklowanymi Coltami, doprowadziło do przypuszczenia, że Indian Scouts mieli niklowane Colty; Wskazałem również, że Single Action Colty wydane Indian Police również były oksydowane, co wskazano na stronie 253 badania Grahama, Kopeca i Moore'a;

"Chociaż niektóre z Colt Single Actions, które były używane przez Indian Police w różnych rezerwatach, mogły zostać pobrane z zapasów Ordinance i dlatego zostały oznaczone "U.S.", nie znaleziono żadnej dokumentacji w tym zakresie. W rzeczywistości wszystkie wskazania wydają się prowadzić nas do przekonania, że dostawy rewolwerów dla Indian Police pochodziły ze źródeł cywilnych."

Zapisy Colta pokazują dość dużą przesyłkę rewolwerów Colt Single Action kalibru 45 z lufą 5 1/2", oksydowanych, sprzedanych "U.S. Government and shipped to a U.S. Indian Agent" 26 maja 1889 r. Ta przesyłka siedemdziesięciu pięciu rewolwerów znajdowała się w zakresie numerów seryjnych 186 000 i oczywiście została sprzedana osiem lat po zaprzestaniu produkcji "U.S." Colt Single Action.

Interesujące jest dowiedzieć się, że 1300 niklowanych Remingtonów zostało wydanych Indian Police.

#5 · (Edited)
#6 ·
Czytałem, że zdjęcie, do którego się odnosisz, przedstawiające Custera i jego zwiadowców z 7 1/2" SAA, może tylko WYDAWAĆ SIĘ niklowane. Myśląc, że słońce lub oświetlenie odbijało lub wypłukiwało kolor broni. Myślę też, że czytałem, że oficerowie nie otrzymywali broni bocznej i musieli ją kupować. Niektórzy, którzy kupili, mieli nałożone niklowanie. Pozdrawiam.

#8 · (Edited)
Colt dokonał "wykupu" pod koniec lat 80. XIX wieku - do sprzedaży komercyjnej, a wiele z nich było platerowanych.

Wiele więcej można znaleźć w książce Kopeca i Fenna "Colt Cavalry and Artillery Revolvers - A Continuing Study" - napisanej po "A Study of the Colt Single Action Army Revolver" - autorstwa Grahama, Kopeca i Moore'a.

#12 ·
Colt dokonał "wykupu" pod koniec lat 80. XIX wieku - do sprzedaży komercyjnej, a wiele z nich zostało pokrytych.

Znacznie więcej można znaleźć w książce Kopeca i Fenna "Colt Cavalry and Artillery Revolvers - A Continuing Study" - napisanej po "A Study of the Colt Single Action Army Revolver" - autorstwa Grahama, Kopeca i Moore'a.
Częścią wykupu była emisja Virginia Militia. Zostały one sprzedane przez stan Hermanowi Bokerowi. Pokrył je niklem, aby ukryć fakt, że były wojskowe. Colt dowiedział się o tym i odkupił je z powrotem i sprzedał na rynku cywilnym. Mam jeden w tym zakresie numerów seryjnych i widać na nim ślady niklu.

#10 ·
Wątpię, żeby te Remingtony były komorowane w .45 LC. Chociaż '73 Remington jest pokazywany w .45, bardzo niewiele zostało faktycznie wyprodukowanych. Rama jest za krótka, aby pomieścić nabój .45 LONG Colt. Chyba że przeładowujesz z płaskim pociskiem, załadowany nabój uderzy w ramę i spowoduje zatrzymanie obrotu cylindra. Można było załadować nabój .45 Schofield (na który i tak przeszła armia). Ale z moich informacji wynika, że Remington wyprodukował bardzo niewiele modeli '73 w kalibrze .45. Zdecydowana większość była w .44 WCF lub .44 Remington.

#11 ·
Wątpię, żeby te Remingtony były komorowane w .45 LC. Chociaż '73 Remington jest oferowany w .45, bardzo niewiele ich wyprodukowano. Rama jest za krótka, aby pomieścić nabój .45 LONG Colt. Chyba że przeładowujesz z pociskiem flattip, załadowany nabój uderzy w ramę i spowoduje zatrzymanie obrotu bębna. Można było załadować nabój .45 Schofield (na który i tak przeszła armia). Ale z moich informacji wynika, że Remington wyprodukował bardzo niewiele modeli '73 w .45. Zdecydowana większość była w .44 WCF lub .44 Remington.
Wyrzucę to bez wyciągania książek i z pamięci: Myślę, że rama Remington 1875 dla .45lc jest dłuższa w otworze cylindra, aby pomieścić dłuższy cylinder. Myślę, że wyprodukowano 10 000 sztuk 1875 dla tak zwanego kontraktu egipskiego, które były w .45lc, więc musiało to działać. Jestem otwarty na poprawki...dzięki.

#13 ·
Mój przyjaciel ma dwa niklowane pistolety w swojej kolekcji Coltów kawalerii amerykańskiej. Oba są oznaczone jako U.S. i sprawdzone z lufami 7 1/2". I oba mają może 70-80% niklu. Nie trzymałem ich w rękach od lat, ale pamiętam, że nie było żadnych oznak, że kiedykolwiek były ponownie wykończone. Wydają się być oryginalnie niklowane. Następnym razem, gdy go zobaczę (mam nadzieję, że wkrótce), zdobędę numery seryjne. Zawsze uważałem te pistolety za fascynujące i chciałbym wiedzieć, jak powstały.

#16 ·
Egipskie kontrakty Remintona były wszystkie w kalibrze .44 Remington, podobnym do naboju .44 Colt.
Poprawiam się, że oryginalny kaliber dla egipskiego kontraktu to .44 Remington. Dzięki. Czytając o tym, dowiedziałem się, że pełny egipski kontrakt nie został zrealizowany z powodu długu Egiptu za bloki walcowane wysłane do nich wcześniej. Niektóre z .44 Remington, które nie zostały wysłane do Egiptu, zostały przerobione na .45 Gov't i sprzedane rządowi meksykańskiemu... artykuł mówi o około 500 z nich. Przeczytałem i potwierdziłem, że oryginalne kalibry .45 pasowałyby do Long Colt (a także Schofield) ze względu na dłuższy cylinder i większy otwór ramy. Nie wiem, jakie konwersje zostały wysłane do Meksyku; czy po prostu ponownie komorowali cylinder .44, który pomieściłby tylko Schofield? Zabranie istniejącego .44 i powiększenie otworu ramy oraz wykonanie nowego cylindra wydaje się niepraktyczne. To brzmi jak temat na forum Remington! Jeszcze raz dziękuję za poprawkę. keith

#17 ·
To nie jest bezpośrednio powiązane, ale czytając o tych wszystkich niklowanych Coltach w ciągu ostatnich kilku tygodni, natknąłem się na wątek, w którym napisano, aby nie używać żadnych środków czyszczących na bazie amoniaku na niklowanych pistoletach. Teraz nie mogę znaleźć tego wątku. Czego więc należy użyć?

#18 ·
To nie jest bezpośrednio związane, ale czytając o tych wszystkich niklowanych Coltach w ciągu ostatnich kilku tygodni, natknąłem się na wątek, w którym napisano, żeby nie używać żadnych środków czyszczących na bazie amoniaku do broni niklowanej. Teraz nie mogę znaleźć tego wątku. Czego więc należy użyć?
Używam Hoppe's Elite. Nigdy, przenigdy nie miałem z tym problemu.