WOW, dzięki za dotychczasowe wskazówki, mamy w klubie zestaw 6 stalowych płyt 10" obracanych, jaka jest rozsądna odległość do ćwiczeń? 15 jardów? brzmi jak chwyt i postawa są bardzo ważne dla D/A
Pozwólcie, że dodam coś do mojego poprzedniego postu. Dokładne strzelanie zależy od kilku czynników. Podczas strzelania w zespole PD i zespołach wojskowych nazywaliśmy je ośmioma czynnikami stabilnego trzymania. Dla dokładności, wszystkie muszą być zastosowane do każdego strzału, a praktyka to umożliwia, nawet w walce.
Zobaczmy, czy mogę je zapamiętać:
1. Postawa z naturalnym punktem celowania
2. Chwyt
3. Kontrola oddechu (oddychanie między strzałami, a nie podczas strzelania)
4. Ustawienie celownika
5. Obraz celownika
6. Pociągnięcie za spust
7. Wywołanie strzału w momencie oddania ognia (wiedząc, gdzie trafi kula, zanim uderzy)
8. Kontynuacja lub pozwolenie pistoletowi na naturalny odrzut.
Strzelanie instynktowne lub strzelanie w walce w słabym świetle lub gdy liczą się sekundy pomija punkty 5 i 6 i opiera się na pamięci mięśniowej chwytu i sposobu, w jaki pistolet celuje. Zostało mi to po raz pierwszy przekazane przed wyjazdem do Wietnamu w "Quick Kill Course" armii, a później w PD w Jim Gregg's Instinct Shooting Course. To naprawdę temat na inny wątek, ale piszę to dzisiaj dzięki poznaniu tej techniki.
Strzelanie na sucho i pamiętanie o wszystkim powyższym pomoże ci, gdy faktycznie będziesz spalać proch.
Odległość lub zasięg? Ćwicz blisko celów, aby uzyskać pozytywne wyniki i pewność siebie. Po osiągnięciu 90% trafień, cofnij się o pięć jardów i zwiększaj zasięg w miarę poprawy swoich umiejętności. Nie frustruj się wcześnie, ale nie oszukuj się łatwymi trafieniami na krótszych dystansach, gdy twoje umiejętności się poprawiają.
Jestem wielkim fanem strzelania z rewolwerów i pistoletów samopowtarzalnych kalibru .22 do ćwiczeń. Odrzut często maskuje błędy, które popełniasz, a brak odrzutu .22 pozwala łatwo zobaczyć te błędy. Chociaż przeładowuję i obniżam koszty strzelania, nic nie może się równać z ekonomią ćwiczeń z .22 Rim Fire.
Modele 41 Semi-Auto:
S&W Model 17: