Colt Forum banner

Serwis i naprawa wycofanych rewolwerów Colt

12K views 16 replies 10 participants last post by  TXPdoc  
#1 ·
Teraz, gdy Colt nie serwisuje już wycofanych modeli, takich jak Pythony, Trooper Mark 3 i Anakondy, na kim możemy polegać, jeśli chodzi o dostarczanie części i serwis naprawczy? Waham się, czy nadal strzelać z mojego Pythona i Anakondy, obawiając się zużycia lub uszkodzenia części. Lata temu musiałem odesłać mój rewolwer Colt Trooper Mark 3 kalibru .22 do Pittsburgh Handgun Headquarters, autoryzowanej stacji naprawczej Colta, w celu naprawy. Odesłanie broni do Colta to jedno, ale odesłanie broni do kogoś innego w celu przeprowadzenia napraw lub wymiany części jest dość niepokojące. Komu mogę zaufać, aby świadczył przyszłe usługi, którym mogę z ufnością zaufać?

#3 ·
Mam te same obawy dotyczące wysyłania wartościowej broni do usług takich jak naprawy lub renowacja. Jeśli sprzedawca jest renomowany i ma dobre opinie klientów, to w pewnym stopniu zmniejsza obawy. Planuję wysłać Colta Pythona do renowacji. Ale chcę trochę poszukać, zanim sfinalizuję swoje plany.

Wysłane z mojego HTC6545LVW używając Tapatalk

#4 ·
Nasz człowiek od spraw forum to Frank Glenn w Arizonie.
Jest tu członkiem i wykonał wiele prac dla członków forum z jednolicie doskonałymi recenzjami.

Jest jednym z niewielu rusznikarzy, którzy wciąż pracują i oferują jakość i rodzaj napraw na poziomie fabrycznym Colta, zgodnie ze standardami Colta.
W przeciwieństwie do niektórych innych, jego techniki naprawcze wydają się być typu fabrycznego Colta, a nie "ekspedycyjnego" rodzaju pracy, jakiej używają niektórzy inni.
Innymi słowy, jest tak blisko naprawy fabrycznej Colta, jak to tylko możliwe.

Najwyraźniej ma źródła części zamiennych.
Jego ceny i czas realizacji są doskonałe.

Frank Glenn-Glenn Custom Complete Gunsmithing Service Glendale AZ

Na szczęście, w kwestii części zamiennych do Colta, Jack First Gun Parts produkuje nowe, zamienne kluczowe części Colta, takie jak kurki i zamki.
Zapewni to stałe dostawy części zamiennych, aby rewolwery Colt działały.

https://www.jackfirstgun.com/

#5 ·
Dzięki za odpowiedzi. Zaznaczyłem w zakładkach 2 strony, które zostały wymienione. Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał korzystać z wymienionych usług, ale pocieszające jest wiedzieć, że są dostępne kompetentne miejsca napraw. Na pewno miałbym koszmary, gdybym musiał polegać na lokalnych rusznikarzach w mojej części kraju.

#6 ·
Zauważyłem, że jackfirstgun nie miał żadnych części do nowych rewolwerów serwisowych ani kieszonkowych pozytywnych. Czy ktoś zna dobre źródło części do tych modeli?

#7 ·
To, co jest dostępne, prawdopodobnie zostanie sprzedane przez Gun Parts Corp. Będą to części używane, wcześniej zmodyfikowane w celu dopasowania do innych części i mogą, ale nie muszą, nadawać się do użytku. Jeśli część nie nadaje się do użytku, zazwyczaj wymieniają ją dla Ciebie, z zastrzeżeniem, że część zamienna również może nie działać. Problem polega na tym, że wszystkie części rewolwerów Colt były ręcznie dopasowywane w fabryce przez szlifowanie i gięcie, więc po dopasowaniu często nie można ich użyć w innym rewolwerze.

#9 ·
Teraz, gdy Colt nie serwisuje już wycofanych modeli, takich jak Pythony, Trooper Mark 3 i Anakondy, na kim możemy polegać, aby zapewnić części i serwis naprawczy? Waham się, czy nadal strzelać z mojego Pythona i Anakondy, w obawie przed zużyciem lub uszkodzeniem części. Lata temu musiałem odesłać mój rewolwer Colt Trooper Mark 3 kalibru .22 do Pittsburgh Handgun Headquarters, autoryzowanej stacji naprawczej Colt, w celu naprawy. Odesłanie broni do Colta to jedno, ale odesłanie broni do kogoś innego w celu przeprowadzenia napraw lub wymiany części jest dość niepokojące. Komu mogę zaufać, aby świadczył przyszłe usługi, którym mogę z ufnością zaufać?
Możemy serwisować i naprawiać przestarzałe rewolwery i pistolety Colt. colfirearmsrepair.com (to nowa strona internetowa i staramy się usunąć błędy) Możesz zadzwonić do nas pod numer 713-476-0888, aby omówić naprawę. - Alan Aronstein

#15 ·
Wow, to wspaniale Alan. Czekam z niecierpliwością na opinie na temat Twojej pracy.
Możesz sprawdzić artykuł w The Gun Mag Publication of the 2nd Amendment Foundation. 6 maja autorstwa Jima Dicksona, który przesłał nam dwie ZAGUBIONE sprawy napraw rewolwerów Colt. Opisuje problemy i nasze rozwiązania. W ciągu ostatnich dwóch lat przeszkoliłem trzech rusznikarzy fabryki High Standard (każdy z ponad 27-letnim doświadczeniem w High Standard) w zakresie pistoletów i rewolwerów Colt. Rozpocząłem ten projekt, gdy poinformowano mnie, że Colt NIE pracuje nad starszymi modelami. Odwiedź coltfirearmsrepair.com. - Alan

#14 ·
Imię Alana brzmiało znajomo. Interarms Tx!
Kupiłem tam kiedyś fabryczne części do rewolweru Colt.
Bardzo przedsiębiorczy, aby dostać się do strony rusznikarskiej!!

Powodzenia!
[/QUOTE
Jestem zaangażowany w sprzedaż i serwis Colta od późnych lat 60. Właśnie wypełniam to, co wydaje się być NOWĄ potrzebą na dzisiejszym rynku Colta!!! - Alan

#17 ·
Alan jest również dobry w pracy nad pistoletami High Standard.
Dziękujemy za miłe komentarze dotyczące naszego serwisu fabrycznego High Standard. Od ponad 30 lat serwisujemy i naprawiamy pistolety High Standard z CAŁEGO świata !!! Ta praca trwa nadal i czułem, że moja wiedza na temat broni palnej Colt będzie cenna dla konsumentów Colt. Zatem podjęliśmy NOWĄ fazę w naszym zakładzie naprawczym. - Alan Aronstein