Colt Forum banner

Po co połowa wysiłku?

2 reading
1.8K views 17 replies 14 participants last post by  sixguns  
#1 ·
Zatem Colt oferuje Anacondę jako model grawerowany... miła opcja dla tych, którzy doceniają grawerowanie, ale zainstalowali gumowe chwyty w stylu Hogue. Wygląda to jak ktoś ubrany w formalny strój wieczorowy w parze butów Doc Martens.

Niektórzy niewątpliwie zainstalują niestandardowe chwyty z kości słoniowej, kości lub egzotycznego drewna i naprawdę dodadzą wizualnego uderzenia, ale najmniej, co Colt mógł zrobić, to zainstalować bardziej elegancki zestaw drewnianych chwytów.

#3 · (Edited)
I ukryj kod QR!
Ja również się pod tym podpisuję. Dlaczego nie można go umieścić gdzieś, na przykład na ramie chwytu, gdzie nie jest widoczny na pierwszy rzut oka?

Colt prawdopodobnie zakłada, że te gumy będą dobrze działać dla tych, którzy zamierzają strzelać z ich broni. Ci, którzy chcą je wymienić na coś bardziej stylowego, nie muszą płacić dodatkowo za ładne fabryczne drewno, które i tak zostanie wymienione.

Chciałbym zobaczyć, jak Colt Custom Shop oferuje linię "pół-niestandardowych" fantazyjnych chwytów do serii Snake.

Chciałem dodać - tak naprawdę nie przepadam za grawerowaną wersją. Uważam, że grawerowanie lepiej wygląda na wykończeniu French Grey lub oksydowanym, w przeciwieństwie do polerowanej stali nierdzewnej.

Larry

#4 ·
Moim zdaniem, odpowiedzią jest komfort. Nie znoszę gumowych uchwytów. Zdjąłem gumowe uchwyty z Custom Shop S&W magnum i kupiłem kilka różnych zestawów ładnie wyglądających uchwytów. Jedna imitacja kości słoniowej, a nawet zestaw niestandardowych Jordansów od Herretts. Oba nowe uchwyty świetnie wyglądają na pistolecie, ale na pewno nie chcę wystrzelać przez niego pudełka nabojów magnum podczas jednej sesji. Starzeję się, ale guma działa.

#6 ·
Moim zdaniem grawerunek jako całość wygląda zdecydowanie na niekompletny, ponieważ niegrawerowane obszary w żaden sposób nie są uzasadnione żadną formą równowagi, kompromisu ani dostosowania.

Przyrządy celownicze są w przeciwieństwie do tego nieestetyczne, ale przynajmniej chwyty są łatwą modyfikacją. I jak zauważono... ten blok kodu jest po prostu obrzydliwy. Jak grawerowanie wokół 'billboardu' Rugera w pewnym sensie.

#7 ·
Czekaj…co? Wszystkie nowe Colty są dostarczane z kodem śledzenia QR? Kupujący się na to zgadzają? Myślę, że ludzie przymykają też oko na etykiety ostrzegawcze Rugera. Jednak gdy Smith and Wesson dodaje blokadę bezpieczeństwa wielkości szpilki, ludzie uciekają z pokoju z krzykiem.

#8 ·
Wait…what? All new Colts come with a QR tracking code? Buyers are okay with this? I guess people also give a pass to Ruger warning labels. However, when Smith and Wesson adds a pin size safety lock, people run screaming from the room.
Zawsze myślałem podobnie.

Wypełniłem dziury.
Zakryłem dziury.
Zignorowałem dziury.

Ale; Dziękowałem również dziurom za niektóre SCREAMIN' oferty, ponieważ ci, którzy myślą, że jakiś balistyczny demon lub tajna kamera może wyskoczyć lub że jego obecność w inny sposób zmniejszy przyjemność strzelania.

Jestem WIELE bardziej zniesmaczony przez "Bill"-boards Rugera.

#11 ·
Rozumiem również gumowe uchwyty. Każdy, kto naprawdę zamierza z tego strzelać, broń jest skonfigurowana do użytku. Wtedy właściciele mogą wymieniać kolby według własnych upodobań... za tak mały lub tak duży koszt, jaki chcą w to włożyć. Myślę również, że Altamont miał pełne ręce roboty, po prostu nadążając z produkcją fabrycznych drewnianych kolb python. Od jakiegoś czasu nie mają na stanie prawie wszystkich nowych drewnianych kolb Colt Cobra na rynku wtórnym. Prawdopodobnie zaczęło się od Covid. W każdym razie, gumowe kolby muszą być szybsze, tańsze w produkcji i dostarczane do broni, aby je zbudować i wypuścić.
Zgadzam się, że dziwnie wygląda, gdy „grawerowana broń” nosi gumowe kolby użytkowe. Mam grawerowanego pythona 3", w którym Colt wymienił fabryczne kolby na drewnianą kolbę innego stylu, co jest trochę zabawne, ponieważ zwykłe fabryczne drewniane kolby wyglądają dla mnie lepiej... z pewnością lepiej dopasowane. W każdym razie.
Kody QR. Myślę, że Colt umieszcza kod tam, gdzie czytnik kodów może je odczytać. Kilka firm produkujących broń przeszło na używanie kodów QR i nikt ich nie ukrywa... lub. ... jeśli tak, działa to jak jajko wielkanocne i jeszcze nie znalazłem kodu. :)

#13 ·
Jestem jednym z niewielu, którzy się do tego przyznają... Jestem fanem dobrej skrzyni na broń. Może jest specjalista, który może się tym zająć.. :) .. i dziesięciolecia forumowych szyderstw i odmiennych opinii nie zmieniły nawet w najmniejszym stopniu komórki mózgowej... komórki mózgowej... w mojej głowie. Mogę po prostu powiedzieć... wyślij mi swoją skrzynkę, jeśli zamierzasz ją wyrzucić. :)

#15 · (Edited)

Myślę, że istnieją zarówno wersje custom shop, jak i Davidsons.
Przeszukiwałem Gallery of Guns i wygląda na to, że istnieje lista Davidsons dla grawerowanych Pythonów i Anakond w różnych długościach lufy.
Zauważyłem, że moje kolby różnią się w moim „custom shop”, a Davidsons to standardowe kolby w Anakondach i Pythonach, jeśli zdjęcia są poprawne.

#17 ·
Nie mogę się wypowiedzieć na temat billboardu Rugera, ale w mojej opinii kod QR i dziura Hillary'ego w S&W mają bardzo wyraźną, odrębną różnicę. Kod QR służy wyłącznie efektywności w fabryce i wyprowadzaniu ich z drzwi. Dziura Hillary'ego to czysto polityczne oświadczenie. Aspekt polityczny doprowadza mnie do szału. Kod QR, choć nie jest ładny, ma przynajmniej uzasadnioną funkcję.