Colt Forum banner

Winchester '92 .357 Rozczarowanie

4.9K views 36 replies 20 participants last post by  Imissedagain  
#1 · (Edited)
Więc wczoraj zabrałem na strzelnicę mojego zupełnie nowego Winchestera 1892, wraz z kilkoma ładunkami .357 cowboy. Pistolet nie załadował nabojów. Nie jestem pewien, czy problemem jest broń, czy amunicja. Dołączyłem link do filmu pokazującego problem.

#5 ·
Mój egzemplarz zdaje się dobrze radzić sobie z pociskami 158gr LSWC i podaje je zarówno w nabojach .357, jak i .38 Spec. Dobrze radzi sobie również z pociskami płaszczowymi 125gr, również w obu przypadkach.
Gwint Micro-groove w karabinach Marlin lepiej strzela pociskami płaszczowymi niż ołowianymi... ale ołów jest tańszy. Twój Winchester może nie mieć tego problemu.

#6 ·
Założyłbym się, że kształt pocisku/ogive może być trochę długi dla twojej komory.

Zdecydowanie spróbuj innej marki amunicji / konstrukcji pocisku, jeśli to możliwe, zanim zwrócisz się do broni.

Natknąłem się na problem z komorą drugiego dnia z moim nowym CZ TS2. Konkretna marka pocisków FMJ nie chciała się załadować. Zmierzony COL wynosił 1,147", czyli 0,022" poniżej maks. Zacząłem się dobrze przyglądać, i rzeczywiście, ogive jest mocno przesunięty do przodu na tym konkretnym pocisku. Tego dnia strzelałem też bez problemu z pociskiem FMJ.

#14 ·
Wideo już działa.
Zawsze mówiono mi, żeby najpierw pracować nad tanią częścią... w tym przypadku, spróbuj różnych pocisków (jeśli możesz je dzisiaj znaleźć). Jeśli nie możesz żadnych znaleźć, daj mi znać. Mam częściowy pojemnik po kawie z tymi, które dam ci do wypróbowania, jeśli zapłacisz za wysyłkę.
Oglądając wideo kilka razy, pomyślałem, że możesz za krótko pociągać za dźwignię, ale wygląda na to, że zatrzymujesz się w pełnym zakresie. Czy podnośnik naboju podnosi nabój wystarczająco wysoko?
Czy denko łuski zawiesza się na czole zamka?

#20 ·
Film działa teraz.
Zawsze mi mówiono, żeby najpierw pracować nad tanim elementem... w tym przypadku, spróbuj różnych pocisków (jeśli możesz je dzisiaj znaleźć). Jeśli nie możesz ich znaleźć, daj mi znać. Mam częściowy pojemnik po kawie, który dam ci do wypróbowania, jeśli zapłacisz za wysyłkę.
View attachment 729331

Oglądając film kilka razy, pomyślałem, że możesz za krótko pociągać za dźwignię, ale wygląda na to, że zatrzymujesz się w pełni. Czy podnośnik naboju podnosi nabój wystarczająco wysoko?
Czy główka łuski zawiesza się na czole zamka?
Dziękuję za hojną ofertę. Niestety, nie przeładowuję. W odniesieniu do twoich pytań, będę musiał nakręcić kolejny film i go opublikować. Upewnię się, że nie pociągam za krótko i zrobię bliższe ujęcie tego, co się dzieje.

#15 ·
Czy możesz załadować jeden od góry? Film jest krótki i szybki, ale wygląda na to, że tył może być trochę za nisko, aby załadować ten tępy nos. Sprawdź oznaczenie główki i upewnij się, że przypadkowo nie załadowali mosiądzu Max, może zobaczysz, czy przeładuje i załaduje .38 Spl. Potrzebuję LAB do zabrania głosu.

#21 ·
Czy możesz załadować jeden od góry? Wideo jest trochę krótkie i szybkie, ale wygląda na to, że tył może być trochę za nisko, aby załadować ten tępy nos. Sprawdź oznaczenie główki i upewnij się, że przypadkowo nie załadowali mosiądzu Max, może zobaczysz, czy będzie cyklować i ładować .38 Spl. Potrzebuję, żeby LAB się wypowiedział.
Tak, mogę załadować jeden od góry. Później dzisiaj zrobię bliższe ujęcie wideo. Dzięki za sugestię LAB. Wyślę mu e-mail.

#19 · (Edited)
Wygląda na to, że nos jest skierowany w stronę lewej burty komory i się zacina.
Jednym z wielu powodów, dla których warto ładować własną amunicję, jest możliwość tworzenia atrap nabojów w celu bezpiecznego sprawdzenia wszystkich funkcji.
Naszym jedynym 44Mag jest Smith 629/4", który mieszka w Górach Skalistych. Podczas polowania z Winchesterem kupiłem NOS '94 Ranger w 44 Mag i dam go dzieciom.
Kilka lat temu znalazłem nowy zestaw Lee Loaders i użyłem go do opracowania ładunków.
Mój '92 jest w 45Colt.
Zapytany, co kupiłem wnukowi na jego pierwsze urodziny, odpowiedziałem, że kupiłem mu akcje do jego portfela.... dołączone do Winchestera 9422. :D
Kupiłem Smith 63-3 dla jego młodszej siostry.

Ciesz się tym '92.

#22 ·
To krótki film, mrugnąłem i przegapiłem.:) Jak mówili inni, wypróbuj różne rodzaje amunicji z innym kształtem pocisku. Miałem pamiątkowy Win 92 JW w kalibrze 45 colt, który nie podawał pocisków z płaskim nosem. Zaciąłby się tak samo jak twój. Ja też nie przeładowuję, więc go sprzedałem. Mam nadzieję, że będziesz miał więcej szczęścia.

#25 ·
Mam niewielkie doświadczenie z karabinami dźwigniowymi, ale myślę, że istniał powód, dla którego naboje 38WCF, a zwłaszcza 44wcf, były popularne na starym zachodzie.. być może ze względu na kształt naboju, który lepiej się podawał, mniej problematyczny w podawaniu w karabinie. Jestem pewien, że musi istnieć kombinacja naboju i pocisku z .357, która jednak działa konsekwentnie.

#34 ·
Ok, to amunicja. Znalazłem kilka nabojów UMC 125 grain jacketed soft points. Działają płynnie.

Jedynym problemem, i nie wiem czy to typowe, jest to, że z pocisku, który przeładowałem (dwa razy), starło się trochę ołowiu.

View attachment 729426

View attachment 729427

View attachment 729429
Cieszę się, że w końcu działa tak, jak powinno... i nie wymagało to grzebania przy pistolecie!!
Jak powiedział bigwagon, niewielkie odkształcenie nosa nie jest niczym niezwykłym w karabinie dźwigniowym. W środku jest dużo walenia. Jeśli przyjrzysz się uważnie amunicji Georgia Arms, założę się, że znajdziesz kilka blizn na pociskach, które próbowałeś załadować.

#31 ·
Hoppy, wygląda również na to, że te pociski nie zostały prawidłowo zaciśnięte do użytku w karabinie dźwigniowym. Wolałbym zacisk stożkowy, aby uniknąć zaczepiania się krawędzi i wprowadzenia pocisku pod kątem do komory. Tylko moje doświadczenie... spróbuj przepuścić te pociski przez swoją matrycę zaciskową...

#33 ·
Hoppy, wygląda również na to, że te kule nie zostały prawidłowo zaciśnięte do użytku w karabinie dźwigniowym.. Wolałbym zaciskanie stożkowe, aby uniknąć zaczepiania się wargi i aby kula wchodziła do komory pod kątem.. Tylko moje zdanie... spróbuj przepuścić te kule przez swoją matrycę zaciskową...
View attachment 729480
Dzięki, Michael. Ten nabój rzeczywiście łatwo wszedł do komory.

Oto zdjęcie dwóch nabojów obok siebie. Wadliwa kula znajduje się po prawej stronie.

Image

#32 ·
Zmierz długość nabojów Georgia Arms. Właśnie ponownie obejrzałem ich zdjęcie i przyszło mi do głowy, że podczas ładowania pocisku LSWC w 357 osadzasz go na pasie napędowym. Innymi słowy, gdyby pociski były LSWC, byłyby za długie.

Nasze .44 Magnum, jak również .45 Colt "92" nie będą podawać płaskiego punktu jak w SWC. Pociski LRNFP, które przypominają oryginalny profil, działają dobrze.
A także pociski używane przez GA Arms naśladują starą kulę .38 Long Colt, a niekoniecznie kulę do karabinu dźwigniowego.

Edycja: Właśnie obejrzałem wideo. Moim zdaniem naboje Georgia Arms są za długie.

#36 ·
Czy patrzyłeś na amunicję Hornady leverevolution?
To coś działa całkiem nieźle w karabinie dźwigniowym mojego przyjaciela, ale w moim Remingtonie Model 8 jest wysoce niedokładne. Założę się, że będzie się bardzo dobrze ładować w twoim karabinie, jeśli w ogóle jakieś znajdziesz.

#37 · (Edited)
Wspaniale, że działa.
Ta kula UMC wygląda na to, że może być trochę głębiej i mieć nieco więcej zaciskania.

Nasze 44Mag i 45Colt Wins ładują wszystko, co próbowaliśmy, a COAL jest czynnikiem ograniczającym.
Kiedy dekadę temu, po kilku dekadach innej amunicji, zacząłem ładować mnóstwo 380ACP, nawet najmniejszy zadzior na wylocie zawieszał się przy wchodzeniu do komory. Te i 45ACP otrzymują zacisk stożkowy, który, jak mówią poważni strzelcy Bullseye, różni się w zależności od pistoletu, jeśli dążysz do złota.

Zostałem poinformowany, że podczas ładowania pełnego magazynka, z mocnymi ładunkami, należy zwrócić uwagę, ponieważ odrzut może poluzować magazynek.

Miło byłoby mieć bardziej przystępny cenowo karabin dźwigniowy 460 S&W Magnum niż ładna, ale kosztowna obecna oferta... a także prawdziwy double. Omówiłem double z kolegą mojego syna, sierżantem artylerii morskiej/mechanikiem, kilka lat temu, kiedy miał 12 lat i TDY na Florydzie.

Młody chirurg oka właśnie dał mi zielone światło na wznowienie normalnej aktywności i omówiliśmy odrzut i wstrząs ram Smithów X.

W przyszłym tygodniu wybiorę się na strzelnicę z 460, '92 45Colt i nowym Ruger Officer w 45ACP.
Możemy teraz dokończyć zestaw dwuręcznych kolb dla 460, które nazwałem...
Rouge Wave..... ponieważ zaskakuje tych na strzelnicy, gdy opada kurek. o_O
Dzieci piszące kod w klanie mogą go wykonać z gumy, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Opublikuj kilka celów, jeśli to możliwe.