Colt Forum banner

Winchester Model 70 .30-06 pre64. ZDJĘCIA DODANE!!!!!

9.7K views 43 replies 24 participants last post by  kenhwind  
#1 ·
Mam szansę zdobyć Winchester Model 70 .30-06 z 1954 roku. Ma składaną szczerbinkę i uchwyty na pasek. To naprawdę piękny karabin!

Proszę o podanie pomysłu na uczciwą cenę.
Cena wywoławcza to 999,99 $. Mogę go dostać za 900 $ OTD. Czy to dobra oferta?

Z poważaniem,
Charles

#4 ·
Jeśli jest w bardzo dobrym stanie, tak, to dobra cena. Widziałem modele 70 sprzed 1964 roku z cenami 2 tys. dolarów. Ale pamiętaj, że stan jest najważniejszy.
Nie potrafię nawet zliczyć, ile razy ktoś powiedział, że jest w bardzo dobrym stanie, a okazuje się, że to szary pistolet w stanie poniżej przeciętnej.

#5 ·
Czy jest jeszcze w oryginalnej konfiguracji, czy też zaszły drastyczne zmiany, takie jak skrócenie kolby pod stopkę? Oryginalne czy odnowione wykończenie kolby? Składana szczerbinka stała się standardem pod koniec lat 50. XX wieku, więc celownik może nie być oryginalny. Długa szczerbinka tylna była czasami zmieniana w celu uzyskania prześwitu dla lunety.

Jeśli jest tak ładny, jak mówisz i oryginalny, 900 $ to dobra cena.

#6 ·
To najpopularniejszy kaliber, a do połowy lat 50. wciąż były to wspaniałe karabiny, ale nie tak pożądane ani kolekcjonerskie jak wcześniejsze, zwłaszcza przedwojenne. Jeśli w jakikolwiek sposób odbiega od pierwotnej konfiguracji lub stanu, to tylko strzelec. Nie ma w tym nic złego, ponieważ są to prawdopodobnie najlepsze sportowe karabiny powtarzalne w historii, ale tylko Ty możesz zdecydować, dlaczego je kupujesz i czego oczekujesz za tę cenę.

#8 ·
Mam nadzieję, że to w jakiś sposób pomoże Charlesowi... Ile wart jest karabin WINCHESTER MODEL 70? Karabin WINCHESTER MODEL 70 jest obecnie wart średnio 1282,13 $ nowy i 668,86 $ używany. Średnia cena z 12 miesięcy wynosi 1207,23 $ nowy i 1116,21 $ używany. Nowa wartość karabinu WINCHESTER MODEL 70 spadła o (-143,60 $) dolarów w ciągu ostatnich 12 miesięcy do ceny 1282,13 $. Używana wartość karabinu WINCHESTER MODEL 70 spadła o (-728,70 $) dolarów w ciągu ostatnich 12 miesięcy do ceny 668,86 $. Zapotrzebowanie na nowe karabiny WINCHESTER MODEL 70 wzrosło o 71 sztuk w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Zapotrzebowanie na używane karabiny WINCHESTER MODEL 70 spadło o 58 sztuk w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Szacowana wartość *Używanie 80% stanu do obliczania wartości używanych. *Kaliber, długość lufy, generacje, podmodele mogą wpływać na cenę przedmiotu. Upewnij się, że wyszukiwanie jest wystarczająco precyzyjne, aby uzyskać właściwą wartość.
UżywanyNowy
Wymiana434,76 $833,38 $
Osoba prywatna668,86 $1282,13 $
Źródło: https://truegunvalue.com/rifle/winchester-model-70-/price-historical-value#:~:text=A WINCHESTER MODEL 70 rifle is,12 months to a price of $1,293.44 .

#10 ·
Modele 70 sprzed 64 roku staniały w ciągu ostatniego roku, ale 900 dolarów brzmi rozsądnie. Mój to 52 w kalibrze 270, który stracił na wartości z powodu zatkanych otworów, które były używane do mocowania lunety. Załączone zdjęcie tylnej szczerbinki, która moim zdaniem jest oryginalna.
Myślę, że miałeś na myśli [model] 54. 52 to karabin powtarzalny .22 rimfire z zamkiem, który był skonfigurowany jako trener w stylu wojskowym, karabin sportowy i karabin tarczowy. Karabin 54 był komorowany w kalibrach .22 Hornet, .220 Swift, .270 Winchester, .30-06 Springfield itp.

#23 ·
Jak mówili inni, jakość tych karabinów jest taka, że ​​każdy model 70 sprzed 1964 roku jest wart około 900 dolarów w dobrym stanie dla każdego myśliwego. Kolekcjonerzy, którzy mogą nigdy z niego nie strzelać, maszerują w innym rytmie, a stan, kaliber, rok, opcje mają ogromne znaczenie.

Nie znam konfiguracji lewej strony odbiornika. Czy to mocowanie lunety? Załączyłem zdjęcie mojego FWT .308 sprzed 1964 roku, aby to zilustrować.

Larry

#24 ·
Widziałem wiele broni, które były wiercone i gwintowane (luneta lub celownik przeziernikowy), co znacznie wpływa na wartość i spotykam wiele modeli 70 sprzed 1964 roku, które tak miały, na tyle, że jest to pierwsza rzecz, której szukam. Pierwotnie nie były to przedmioty kolekcjonerskie, z wyjątkiem kilku wysokiej klasy broni.

• Like
Reactions: cda926
#28 ·
Pre 64 ma najlepszy fabryczny spust, pokochasz go. Mam egzemplarz z 1955 roku w kalibrze 30/06, który upolował sporo jeleni i łosi. Kupiłem go w 1995 roku od żony mojego sąsiada po jego śmierci. Miał kilka egzemplarzy Pre 64 i Remington 700, powinienem był je wszystkie kupić. Ten, którego kupna wciąż żałuję, to prawie nowy Colt Sauer z lunetą w kalibrze 300 Weatherby. Był w niestandardowej, twardej walizce i był po prostu oszałamiający, problem polegał na tym, że nie miałem wtedy 1000 dolarów.

#37 ·
Ta, którą miała i której wciąż żałuję, że nie kupiłem, to prawie nowa Colt Sauer z lunetą w kalibrze 300 Weatherby. Była w niestandardowej, twardej walizce i była po prostu oszałamiająca, problem w tym, że nie miałem wtedy 1 tys. dolarów.
Wersja tego karabinu mojego ojca znajduje się w moim sejfie.

#33 · (Edited)
Wszyscy cały czas widzą rzeczy na sprzedaż, które zdaniem różnych osób są warte więcej, tyle samo lub mniej niż cena wywoławcza.
Myślę, że to samo dotyczy tego karabinu. Jeśli UWAŻAŁEŚ, że jest tego wart, ciesz się, że go kupiłeś i czerp z niego radość. Osobiście zgadzam się, że jest on łatwo wart tej ceny w mojej okolicy. Mam kilka takich i bardzo je lubię. Gratulacje.