Colt Forum banner

Colt (Kadet)22

10K views 6 replies 5 participants last post by  mag318  
#1 ·
Kiedy Colt wypuścił Cadeta, który, jak sądzę, był ich pierwszym pistoletem z iglicznym zapłonem na amunicję .22, zostali pozwani o nazwę. Została zmieniona na po prostu Colt 22, produkowany przez kilka lat, a następnie wycofany. Niedawno znalazłem jeden NIB za 400 dolarów i kupiłem go dla mojej żony. To naprawdę dobry pistolet bocznego zapłonu, który sprawia, że zastanawiam się, dlaczego Colt przestał go produkować. Szkielet chwytu to połączenie stali nierdzewnej i polimeru z bardzo wygodnym chwytem. Zwalniacz magazynka znajduje się nad spustem po prawej stronie i jest bardzo łatwy w użyciu, gdy już się do niego przyzwyczaisz.
Zdaję sobie sprawę, że dni starej serii Woodsman dawno minęły, ponieważ były to bardzo drogie pistolety w produkcji. Ale Colt 22 musiał być stosunkowo tani, więc dlaczego zaprzestać produkcji, czy nie sprzedawał się dobrze? Strzelanie z Colta 22 to prawdziwa przyjemność, jest celny i ma dobry spust. Wolałbym ten pistolet od Rugera Mark 1,2,3 lub 4, lub S&W Victory i kilku innych marek. Może pewnego dnia Colt ponownie wejdzie na rynek amunicji .22, i nie włączam do tego tych Coltów sprzedawanych przez Umarex. Jeśli któryś z moich kolegów z forum będzie miał okazję postrzelać z jednego z nich, myślę, że poczujecie to samo. Jeśli kiedykolwiek natknę się na kolejny egzemplarz NIB w dobrej cenie, kupię go natychmiast.

Attachments

#3 ·
Mam dwa z tych pistoletów Colt .22 i są to dobre strzelby i warto je mieć. Myślę, że Colt powinien dać pistoletowi szansę na zaistnienie na rynku, ale porzucili go i uciekli... to nie pierwszy raz, kiedy wartościowy produkt został przez nich porzucony. Miałem kiedyś wersję Match Target, ale była tak wybredna co do amunicji, że ją sprzedałem.

#4 ·
Chociaż mam 3 kadetów, uważam, że mój Woodsman jest znacznie celniejszy w moich rękach. Czuję podobieństwo do Hi Standard Duramatic - który był modelem podstawowym HS dla Kadeta. Zdecydowanie wolę HS Citation, Supermatic, Trophy, Tournament... niż podstawowy Duramatic; tak samo jak wolę Woodsmana od Kadeta. Każdy ma swoje.

#5 ·

Nigdy z niego nie strzelałem, kupiłem go kilka lat temu od gościa, który go kupił i włożył do sejfu i nigdy z niego nie strzelał. Mój przyszedł z dłuższą lufą i innym zamkiem, nigdy się temu za bardzo nie przyglądałem, wygląda na szynę do montażu lunety... W każdym razie, bardzo fajny pistolet, chce mi się z niego strzelać!!!

#7 ·
1BadColt, powinieneś z niego strzelać, ponieważ są zabawne, celne i do tego z iglicą. Mój Woodsman Sport z 1956 roku to mój zdecydowany ulubiony pistolet 22, ale ten pistolet był utrzymywany w niemal nieskazitelnym stanie i chcę go takim utrzymać. Strzelam z niego 3/4 razy w roku i zawsze na mojej strzelnicy, więc uważam, żeby nie zrobić na nim żadnych zadrapań ani wgnieceń. Z Colt (Cadet) 22 nie martwię się o oszczędzanie go jak mojego Woodsmanna. Po prostu myślę, że Colt 22 był miłym wysiłkiem ze strony Colta, aby wyprodukować niedrogi pistolet godny nazwy Colt. Będąc ze starej szkoły, uwielbiam jakość wykonania Colta, która kiedyś była z serią Woodsman i zawsze będą moimi ulubionymi.

Attachments