Colt Forum banner

Replika zestawu dwóch pistoletów Hopalong Cassidy

2.5K views 19 replies 10 participants last post by  CJ57  
#1 · (Edited)
Ponad trzydzieści lat temu przyjaciel, który nie żyje, poprosił mnie, żebym zrobił mu strój, jaki nosił Hopalong Cassidy. Miał już dwa Colty .45 drugiej generacji wygrawerowane w identyczny wzór jak na broni Hoppy'ego, z prawdziwą kością słoniową. Muzeum, w którym wtedy były, pozwoliło mu zrobić zdjęcia dla grawera do skopiowania. Oto on z jego bronią, a także zdjęcia zrobione lata później, gdy poszedł na polowanie na bawoły w pełnym stroju Hoppy'ego. Jego karabin to .45-70 Shiloh Sharps #3 Sporter.

#7 ·
Bardzo ładnie! Uwielbiam ten zestaw! Podobał mi się też Tim McCoy!
Czy widziałeś zdjęcie mojego "pistoletu hołdu" dla Tima McCoya? Mam również duplikat jego niestandardowej kabury z jego charakterystyczną srebrną klamrą i kopię jego ulubionej skórzanej kamizelki, którą często nosił, wraz z 2 niestandardowymi kapeluszami, broń była kilkakrotnie publikowana na tym forum

#5 ·
Jako dziecko miałem parę pistoletów na kapiszony podobnych do Hoppy'ego, kabury i pas. Przez lata moja mama miała zdjęcia, które zrobiła zarówno mi, jak i mojemu bratu, stojącym obok Hoppy'ego i zrobione na starej farmie Knot's Berry w Kalifornii. Hoppy ma podniesione ręce, a my mieliśmy nasze pistolety na kapiszony jak napad! Również jedno zrobione z Crashem Corriganem, drugie z Genem Autry w Columbia Studios. Chciałbym mieć te zdjęcia jeszcze, mój wnuk by je uwielbiał! - Wielu z tych starych hollywoodzkich kowbojów udostępnia się w soboty do takich zdjęć, ponieważ dzieci naprawdę były ich chlebem i masłem! Dzięki Wyatt za zamieszczenie zdjęć twoich przyjaciół, przywołuje wspomnienia tylu rzeczy...

#6 ·
Wiedziałem "
Jako dziecko miałem parę pistoletów na kapiszony Hoppy'ego, kabury i pas. Przez lata moja mama miała zdjęcia, które zrobiła zarówno mi, jak i mojemu bratu, stojącym obok Hoppy'ego i zrobione w starej Knot's Berry Farm w Kalifornii. Hoppy ma podniesione ręce, a my mieliśmy nasze pistolety na kapiszony jak napad! Również jedno zrobione z Crashem Corriganem, drugie z Genem Autrym w Columbia Studios. Chciałbym mieć te zdjęcia jeszcze, mój wnuk by je uwielbiał! - Wielu z tych starych hollywoodzkich kowbojów udostępnia się w soboty do takich zdjęć, ponieważ dzieci naprawdę były ich chlebem i masłem! Dzięki Wyatt za zamieszczenie zdjęć twoich przyjaciół, przywołuje wspomnienia tylu rzeczy...
Znałem "Crasha" pod koniec lat 50., wtedy występowałem ze swoim pokazem strzelania w Corriganville. Wciąż mam kilka zdjęć ze starego rancza,

#10 ·
Kiedy grawerowano broń Hoppy'ego, grawer Frank Leaman zauważył błąd w grawerunku w jednym miejscu między żłobieniami. Uwzględnił te błędy. Myślę, że gdzieś czytałem, że broń Hoppy'ego nie miała tego samego kalibru, ale jedna miała .45 Co,t, a druga .44 WCF. Oczywiście obie kompatybilne z tymi samymi ślepakami.

#13 ·
Kiedy byłem dzieckiem w latach 40., na ostatniej stronie niektórych komiksów znajdowała się reklama, która sprzedawała chustę Hoppy'ego za ćwierć dolara, wciąż mam swoją. Skórzany pasek do spodni, który Gordon Davis zrobił dla mnie wiele lat temu, kiedy zakładał swój biznes, ma na sobie klamrę Hoppy'ego z jego podobizną. Jakiś czas temu miałem wizytę u lekarza i był trochę młodszy ode mnie, a ja miałem na sobie ten pasek i powiedział, że nigdy takiego nie widział, byłem jego wielkim fanem, kiedy byłem dzieckiem.

#14 ·
Ponad trzydzieści lat temu przyjaciel, który nie żyje, poprosił mnie, żebym zrobił mu zestaw jak Hopalong Cassidy. Miał już dwa Colty .45 drugiej generacji wygrawerowane w dokładnie taki sam wzór jak na broni Hoppy'ego i z prawdziwej kości słoniowej. Muzeum, w którym wtedy były, pozwoliło mu wziąć te zdjęcia, aby rytownik mógł je skopiować. Oto jest z jego bronią w środku, a także zdjęcia zrobione lata później, kiedy poszedł na polowanie na bawoły w pełnym stroju Hoppy'ego. Jego karabin to .45-70 Shiloh Sharps #3 Sporter.

Jak wiesz, Matt, Mike cenił te kabury! Był wspaniałym Hoppy!
Frank również wykonał doskonałą robotę odtwarzając te Colty!

#15 · (Edited)
Jak wiesz Matt, Mike cenił te kabury! Był wspaniałym Hoppy!
Frank również wykonał doskonałą robotę odtwarzając te Colty!
Sądzę, że jego córka ma to i broń teraz. Zestaw Hoppy'ego pierwotnie miał całkowicie otwartą przestrzeń pośrodku przyszytych pętli opadających paska tuż za i nad bronią. Najwyraźniej było to słabe miejsce i później dodano wypełniacz. Zrobiłem to tak, jak było po dodaniu tego. To nie jest broń Hoppy'ego na lewym zdjęciu, ale to one po prawej, z Mike'em, który ją nosi.

#16 · (Edited)
Świetny wątek Matt-! Panowie z "Gunfighter Gluch", oto hołd Jima dla Tima McCoy'a Colt!
Image

Image

Image

Image

Gun Fighter Gulch to wspaniała zachodnia strona internetowa, na której można zobaczyć wiele fantastycznych starych Coltów Jima Martina i wiele innych zachodnich dobroci.! Własność i obsługa Greg Custodio - wieloletniego przyjaciela i ucznia Colta Jima, jest wiele informacji o starym zachodzie i szybkim rysowaniu na "Gun fighter gulch"!

Image

Każdy, kto interesuje się Timem McCoyem, jego życiem i czasami, może być zainteresowany jego książką "Tim McCoy Remembers the West", to bardzo dobra lektura o zachodzie, dobrze napisana przez człowieka, który tam był. Klasyczna narracja o życiu i czasach Col. McCoya - Jim opowiedział mi o książce, jest pierwszorzędna!

Rozmawialiśmy o tym wcześniej tutaj na forum - jeśli lubisz historię zachodu, Colty i filmy o kowbojach, to książka na pewno Ci się spodoba!

Dodatek;

Image

Powyżej - to świetny artykuł członka forum Alana Garbersa z "Guns Magazine" z kilkoma wspaniałymi zdjęciami niektórych "Tribute Colts" Jima. Jim miał replikę bandany, kapelusza, kamizelki, kabury i paska do pistoletu Col. McCoya, o ile pamiętam - z pomocą krewnych Col. McCoya.

#19 · (Edited)
Jest na nim dużo grawerunków, których nie było widać z powodu niklu. Zapomniałem wspomnieć, żeby spojrzeć na zawieszkę na apaszce, to marka Tima z jego rancza, zanim trafił do filmów, jest srebrna ze złotymi literami - brzmi "rafter HE connected", wziął ją od imienia Arapaho, które otrzymał, gdy został adoptowany do plemienia, czyli "wysoki orzeł".