Colt Forum banner
21 - 40 of 46 Posts
Myślę, że szukasz problemów, które nie istnieją. Nie mam żadnego problemu ze znalezieniem części do rewolwerów, które nie są już produkowane od ponad 50 lat. Nie sądzę, żeby był problem ze znalezieniem części do nowo produkowanych rewolwerów za 10 lat lub więcej. Wszystko się powtarza, broń jest rozbierana przez lokalny rząd, części trafiają do internetu.

Każda broń, którą posiadam, wymagała prędzej czy później wymiany, jeśli się z niej strzela, zmieniam chwyty i instaluję kropki na moich rewolwerach SW, nie widzę już dobrze tych przyrządów celowniczych. Znowu nie widzę sensu w kupowaniu sejfu za 4000 dolarów tylko dlatego, że jest stary i ładnie wyglądający python i bać się strzelać z tego drogiego rewolweru :) Obecny nowy Python to po prostu dobry rewolwer i nie ma na co narzekać, poza przyrządami celowniczymi i chwytami, które już zmieniłem. Jest również lepszy pod względem wprowadzonych ulepszeń. Żadne części nie są znanym problemem dla wielu firm produkujących broń, tu również nie ma niespodzianki.
Zgadzam się, ale z tej broni oddano około 50 strzałów. Sprężyna zatrzasku była ewidentnie uszkodzona fabrycznie. Zawsze była słaba... Po prostu nie wiedziałem, że jest faktycznie uszkodzona, dopóki jej nie otworzyłem, żeby zbadać. To kolejny przykład miecza obosiecznego nowego projektu. Sprężynę Z łatwiej wykonać, ponieważ nie wymaga wiercenia otworu prowadzącego w płycie bocznej, a także nie używa stalowego tłoka, jak w oryginalnym projekcie (to była po prostu prosta okrągła sprężyna), ale nie mam wątpliwości, że jest mniej trwała!

Myślę, że za 1400 dolarów przyrządy celownicze powinny być lepsze. Uważam również, że mechanizm DA powinien działać za każdym razem. Istnieją liczne raporty o Pythonach i Anacondach, które nadal mają problemy z niektórymi markami amunicji/spłonek.

To nie powinno się zdarzyć. Ostatnio pisałem, że te pistolety są pierwszymi, które używają konstrukcji ze sprężyną V z prętem transferowym. Nie sądzę, żeby to było w 100% dopracowane.

Były pewne doniesienia o słabych uderzeniach iglicy w nowych pythonach, ale po odesłaniu do Colta wymieniają sprężynę na mocniejszą. Myślę, że sprężyna wytrzymałaby dłużej niż typowy właściciel. Kupiłbym jednak zapasową sprężynę zatrzasku.
Kiedyś myślałem, że to prawda, ale mój zaczął to robić i jest to broń wyprodukowana w 2021 roku, rzekomo długo po tym, jak "naprawili" te problemy z "mocniejszą sprężyną".

Ponadto wyszukaj tutaj. Są osoby z zupełnie nowymi Anacondami z 2023 roku, które mają ten sam problem w DA.

Słyszałem o tym. Gdzie można kupić zapasową sprężynę zatrzasku do Pythona 2020+? Wszystko, co mogę znaleźć z części, to używane lub nowe stare zapasy do modeli vintage.
CustomShopInc.com to miejsce, gdzie kupiłem swój. To oni zrobili serial telewizyjny "gunfather". Wydają się być zatwierdzonym producentem OEM aktualnych części Colt. Mają ich wiele na swojej stronie internetowej, a ich jakość jest ogólnie bardzo dobra. Bardzo szybka wysyłka, chociaż nie są tanie!

Nie byłem w nowym Pythonie, ale nie widzę, żeby Colt projektował nową sprężynę zatrzasku tylko dla Pythona.
Sądzę, że po prostu użyli całkowicie odpowiedniej sprężyny "Z" używanej we wszystkich Coltach od Mark III.

Jack First Gun Parts sprzedaje nowe sprężyny "Z" za 20 $, co moim zdaniem jest wciąż wysokie, ale są łatwo dostępne...........

Gun Parts Corp sprzedaje sprężyny za 10 $........

Nie byłem w nowym Pythonie, ale nie sądzę, żeby Colt zaprojektował nową sprężynę zatrzasku tylko dla Pythona.
Podejrzewam, że po prostu użyli całkowicie odpowiedniej sprężyny "Z" używanej we wszystkich Coltach od Mark III.

Jack First Gun Parts sprzedaje nowe sprężyny "Z" za 20 dolarów, co moim zdaniem jest wciąż wysokie, ale są łatwo dostępne...........

Gun Parts Corp sprzedaje sprężyny za 10 dolarów........

Masz rację. Wierzę, że wyszli z projektem Mark III. Kiedy powiedziałem "nowy", powinienem był doprecyzować, że miałem na myśli akcje z nieklasyczną sprężyną V, począwszy od Mark III. Były to pierwsze próby obniżenia kosztów produkcji i wymagań dotyczących ręcznego dopasowywania klasycznej akcji. Python i Anaconda z 2020 roku mają w zasadzie pochodną (choć ulepszoną) wersję tych Mark III, chociaż zachowali ten sam uproszczony układ sprężyny zatrzasku cylindra.

Mam nową 4,25" i 3" sztukę, wystrzeliłem kilkaset nabojów, bez problemów i zmartwień. Mam również nowe 6" i 8" Anakondy, 6-calowa miała drobny problem w zamku, ale szybka wizyta u Colta (3 tygodnie od domu do domu) to naprawiła. Nie obawiałbym się kupić żadnej z nowych broni Snake (w rzeczywistości z niecierpliwością czekam na pojawienie się nowej 4" (4,25"?) Anakondy i King Cobra .22 Target. Kupię oba, gdy będą dostępne na liście.

Po wysłuchaniu tego wszystkiego i nie chcąc rewolweru podatnego na uszkodzenia, nie będę już kupował Prancing Ponies... Nadal lubię moją Police Positive Special i Combat Commander, ale zostały zbudowane przez Old™ Colt lata temu, a mój stary Python też szybko się nie wybierze, jeśli Bóg pozwoli 😉... OK, więc MOŻE będę musiał kupić jedną z nowych 2-calowych King Cobras do pracy z grzechotnikami.. 🐍

Uważam również, że chwyty są okropne.
Nie mają przyczepności, są ze sklejki i są za cienkie.

Zastąpiłem je wydrążeniami z jelenia i są świetne.

Uważam również, że szczerbinka jest okropna. Ma mnóstwo luzu na boki i używa słabej, maleńkiej śruby dociskowej.
Oczywiście subiektywne zdanie na temat chwytów. Podoba mi się, jak pasują do mojej dłoni - ładne i pękate, bez ostrych, niewygodnych krawędzi starszych Pythonów.

Nie przepadam też za lakierem lub "przezroczystą powłoką" na drewnie, zwłaszcza na drewnie, którego często się dotyka (jak chwyt pistoletu). Zbyt łatwo się rysuje i zużywa się w wyniku normalnego użytkowania. Bardzo trudne do odrestaurowania. Ból w d$$. Powodzenia w usuwaniu starego lakieru z kratki.

Ponadto gniazdo jaskółczego ogona szczerbinki można łatwo podłożyć (używam nici dentystycznej) tak, aby ostrze nie poruszało się bez gwałtownego obracania śruby bocznej, a tym samym śruba dociskowa nie jest nawet wymagana (miła redundancja). Super proste - podkładanie gniazda jaskółczego ogona to nie nauka o rakietach.

Jeśli chodzi o "sklejkę". Sklejka, w wielu wspaniałych rzeczach, jest wybierana ze względu na ciekawsze wzory słojów i możliwości kontrastu kolorów (a także znacznie większą wytrzymałość, np. sklejka morska), w porównaniu do prostego, pojedynczego kawałka drewna.

Uważam, że sklejka w ten sposób to ulepszenie. Sugerowanie/sugerowanie, że sklejka jest gorszej jakości (jak płyta wiórowa) jest nieco nieszczere. Nie zawsze.

Image

Subiektywne oczywiście na uchwytach. Podoba mi się, jak pasują do mojej dłoni - ładne i pękate, bez ostrych, niewygodnych krawędzi starszych Pythonów.

Nie szaleję za lakierem lub "przezroczystą powłoką" na drewnie, zwłaszcza na drewnie, którego często się dotyka (jak uchwyt pistoletu). Zbyt łatwo się rysuje i zużywa się w wyniku normalnego użytkowania. Bardzo trudne do odrestaurowania. Ból w a$$. Powodzenia w usuwaniu starego lakieru z szachownicy.

Ponadto tylny rowek jaskółczy ogon celownika można łatwo podłożyć (używam nici dentystycznej) tak, że ostrze nie poruszy się bez wymuszonego obracania śruby bocznej, a tym samym śruba ustalająca nie jest nawet wymagana (choć miła redundancja). Super proste - podkładanie rowka jaskółczego ogona to nie nauka o rakietach.

Jeśli chodzi o "sklejkę". Sklejka, w wielu wspaniałych rzeczach, jest wybierana ze względu na bardziej interesujące wzory słojów i możliwości kontrastowych kolorów (a także znacznie większą wytrzymałość, np. sklejka morska), w porównaniu do prostego, pojedynczego kawałka drewna.

Uważam, że sklejka w ten sposób jest ulepszeniem. Sugerowanie/sugerowanie, że sklejka jest gorszej jakości (jak płyta wiórowa) jest nieco nieszczere. Nie zawsze.

View attachment 860695
Odważyłbym się zgadnąć, że w dziedzinie uchwytów do broni większość ludzi wybrałaby lite drewno orzechowe lub coś w tym stylu, zamiast sklejki lub laminatów. Bez wątpienia był to środek oszczędnościowy. Niewiele osób uznałoby je za "ulepszenie" w stosunku do oryginałów lub nowoczesnych reprodukcji, takich jak Deer Hollows.

Po wysłuchaniu tego wszystkiego i nie chcąc rewolweru podatnego na uszkodzenia, nie będę już kupował Prancing Ponies... Nadal lubię moje Police Positive Special i Combat Commander, ale zostały zbudowane przez Old™ Colt lata temu, a mój stary Python też szybko nie zniknie, jeśli Bóg pozwoli 😉...
OK, więc MOŻE będę musiał kupić jedną z nowych 2" King Cobras do pracy z grzechotnikami... 🐍
Fajnie, więcej dla mnie! 😁
Ale brzmi to tak, jakbyś popierał przemoc wężów wobec węży. Nic złego, jeśli wąż naziemny stanowi zagrożenie dla właściciela węża ręcznego. 😎
Nie obawiałbym się kupić żadnego z nowych pistoletów Snake (w rzeczywistości z niecierpliwością czekam na pojawienie się nowej 4" (4,25"?) Anakondy i King Cobra .22 Target. Kupię oba, gdy będą dostępne na liście
I nie zrobiłem tego (i zrobiłem). Od tego czasu mam 3 Węże. 4,25" Anaconda, 4,25" King Cobra .22 i 2,5" Python. Dołączam do mojej rozwijającej się Snake Pit. Bardzo szczęśliwy właściciel węża nowej generacji.

Wczoraj kupiłem zupełnie nowego Pythona 6”, numer seryjny #331xxx. Nie udało mi się pociągnąć za spust 10 razy, zanim cylinder się zablokował i spust nie chciał się cofnąć. Będzie się to powtarzać co kilkanaście pociągnięć za spust i tak, całkowicie zwalniam spust przed ponownym pociągnięciem. Zatem przynajmniej w przypadku niektórych Pythonów w 2023 roku problemy z synchronizacją i kontrolą jakości nie zostały rozwiązane. Colt wysyła etykietę wysyłkową.

Kupiłem wczoraj fabrycznie nowego Pythona 6", numer seryjny #331xxx. Nie byłem w stanie pociągnąć za spust nawet 10 razy, zanim cylinder się zablokował i spust nie chciał się cofnąć. Będzie się to powtarzać co kilkanaście pociągnięć za spust i tak, całkowicie zwalniam spust przed ponownym pociągnięciem. Zatem przynajmniej w przypadku niektórych Pythonów w 2023 roku problemy z synchronizacją i kontrolą jakości nie zostały rozwiązane. Colt wysyła etykietę wysyłkową.
Przykro mi słyszeć, że masz problemy z Pythonem 6". Dwa tygodnie temu kupiłem 3" i oddałem z niego prawie 800 suchych strzałów bez żadnego problemu. Jestem pewien, że obsługa klienta Colta rozwiąże Twój problem. : Proszę informuj nas o postępach.

Kupiłem wczoraj zupełnie nowego Pythona 6”, numer seryjny #331xxx. Nie udało mi się pociągnąć za spust nawet 10 razy, zanim cylinder się zablokował i spust nie chciał się cofnąć. Będzie się to powtarzać co kilkanaście pociągnięć za spust i tak, całkowicie zwalniam spust przed ponownym pociągnięciem. Zatem przynajmniej w przypadku niektórych Pythonów w 2023 roku problemy z synchronizacją i kontrolą jakości nie zostały rozwiązane. Colt wysyła etykietę wysyłkową.
Nieszczęśliwie, ale i tak lepiej niż jakikolwiek Smith, moim zdaniem.

Bez wątpienia była to miara oszczędności. Niewiele osób uznałoby je za "ulepszenie" w stosunku do oryginałów lub nowoczesnych replik, takich jak Deer Hollows.
Nie zawsze. Weźmy na przykład solidną, pojedynczą drewnianą kolbę w tanim Ruger 10/22. Oryginalne chwyty Python przypominają mi to - przeważnie pozbawiony cech, nieciekawy pojedynczy kawałek drewna.

Podobnie jak zalety zaawansowanej obróbki CNC, z zautomatyzowanymi laminatami wytwarzanymi maszynowo, otrzymujemy zarówno bardziej atrakcyjny wizualnie produkt, jak i oszczędności kosztów. "Tańszy" nie zawsze jest gorszy.

Podoba mi się wygląd tych chwytów > "oryginalne" chwyty Python i Deer Hollows. Nielakierowane i są również tańsze. Wygrana wygrana. Subiektywna opinia tutaj. Bez wątpienia Deer Hollows są ładne (i zdaj sobie sprawę, że dostępne są również nielakierowane Deer Hollow).

Image

Naprawdę podoba mi się wygląd nowych uchwytów do kolby. Chciałbym tylko, żeby były bardziej "chwytne". Dlatego zmieniłem swoje.
Image

Po wysłuchaniu tego wszystkiego i nie chcąc rewolweru podatnego na uszkodzenia, nie kupię już więcej Prancing Ponies... Nadal lubię moje Police Positive Special i Combat Commander, ale zostały zbudowane przez Old™ Colt lata temu, a mój stary Python też szybko się nie wybierze, jeśli Bóg da 😉...
OK, więc MOŻE będę musiał kupić jedną z nowych 2-calowych King Cobras do pracy z grzechotnikami.. 🐍
Tak - więcej dla mnie! Coca-cole też nie kosztują już pięciu centów.

21 - 40 of 46 Posts